Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Silnik niby trzyma 90stopni a wiatrak nie chodzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Dzisiaj zauwazyłem że wiatrak w moim b6 nie chodzi.Temperatura po odpalniu po chwili widnieje 90 stopni jak byk i nawet na postoju nei drgnie anei o pol stopnia wyżej.A wiatrak sie nie kręci.Zauważyłem że mam tylko jeden wiatrak a posiadam wersje z klimą.Co to może znaczyć?Czujnik od wiatraka jest na dole przy chłodnicy?Pozdrawiam

Opublikowano

Temperatura silnika a to co widzisz na zegarach to dwie inne sprawy. Czujnik temperatury ktory odpowiada za wskaznik na zegarach ma duza tolerancje i tak od 75 do 95 pewnie bedzie pokazywal 90. Jak chcesz sprawdzic prawdziwa temperature silnika to musisz podlaczyc VAGa. Ja tez mam jeden wentylator a obok zaluzje i tez mam klimatronika. Najlepiej wlacz klime i wtedy zobacz czy zalaczy sie wentylator bo przy dzisiejszych temperaturach silnik wychlodzi sie tylko dzieki regulacji termostatu.

Opublikowano

W Twoim przypadku pewnie wiatrak włącza się po przekroczeniu temp.pracy w okolicach 100 st i wyżej. Jeśli chcesz go sprawdzić to zewrzej styki czujnika na chlodnicy. Powinien się uruchomić. O ile sie nie uruchomi to prawdopodobnie padł wiatrak lub "może bezpiecznik"Bo skoro masz tylko jeden wiatrak to domniemam ,że on jest elektryczny .

Opublikowano
Temperatura silnika a to co widzisz na zegarach to dwie inne sprawy. Czujnik temperatury ktory odpowiada za wskaznik na zegarach ma duza tolerancje i tak od 75 do 95 pewnie bedzie pokazywal 90. Jak chcesz sprawdzic prawdziwa temperature silnika to musisz podlaczyc VAGa. Ja tez mam jeden wentylator a obok zaluzje i tez mam klimatronika. Najlepiej wlacz klime i wtedy zobacz czy zalaczy sie wentylator bo przy dzisiejszych temperaturach silnik wychlodzi sie tylko dzieki regulacji termostatu.

80 do ponad 100.

Opublikowano
  • Autor

Dziś ściagnąłem czujnik.Po zwarciu zero reakcji.co więcej nie ma w nim napięcia.Może to bezpiecznik? Tylko który jest od wiatraka?bo w wykazie bezpieczników nie znalazłem tego od wiatraka.Pozdrawiam

Opublikowano

Tym wiatrakiem steruje przekaźnik, taka puszka na lewo od zamka maski, nie wiem czy tam nie ma też w jego okolicy jakiegoś bezpiecznika