PanKoT Opublikowano 25 Lutego 2013 Opublikowano 25 Lutego 2013 Szanowni waść koledzy, problem mam niestety spory a przegląd już w maju mianowicie jest cała instalacja żarówka p.mgielnego po włożeniu nie świeci. Uprzedzając pytanie żarówkę sprawdziłem działa, przekaźnik działa, przełącznik raczej też, po włączeniu i sprawdzeniu diodą ze środkowego pinu po prawej stronie na górny i dolny przesyła więc jest OK, w czym może być problem? jak powinny być ustawione kable w kostce w lewym słupku (te które idą na tył) wydaje mi się, że od przełącznika nie ma sygnału do wtyku kostki, od gniazda do lampy sygnał jest ale na kilku kablach... jak się najłatwiej dostać do kabli, gdzie szukać?
bronson Opublikowano 28 Lutego 2013 Opublikowano 28 Lutego 2013 jak masz hak fabryczny z 13pinowym gniazdem to w gnieździe jest taki pstryczek co rozłącza przeciwmgielne w aucie a włącza w przyczepie... ja miałem prawie pół auta rozebrane zanim doszedłem że w tym gnieździe jest problem.. ten pstryczek po wyjęciu wstyczki nie zawsze odbija...
PanKoT Opublikowano 4 Marca 2013 Autor Opublikowano 4 Marca 2013 chyba jesteś moim zbawieniem ja już kable rozebrałem i szukałem gdzie się dało nic nie znalazłem, wszystko było dobrze.... w najgorszym przypadku wypnę przeciwmgielne z haka
bronson Opublikowano 4 Marca 2013 Opublikowano 4 Marca 2013 wystarczy gniazdo rozkręcić i przeczyścić przesmarować lekko i będzie działać... u mnie tak podziałało...
PanKoT Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Opublikowano 20 Marca 2013 wybawco dzięki za pomoc. Problem rozwiązany, gdyby nie to rozkręcał bym dalej i kopał po instalacji hihihi
Rekomendowane odpowiedzi