Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

zwolnienie lekarskie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć czy zdarzył się może komuś z was wypadek podczas powrotu do domu z pracy i jak to jest ze zwolnieniem i wypłatą za nie. Ja właśnie wczoraj podczas wyjścia z pracy i przejścia 5-10 metrów do auta poślizgnąłem się i uszkodziłem kość w nodze i jest w gipsie lekarz który wypisywał mi zwolnienie został przez zemnie poinformowany że to był wypadek na terenie zakładu lecz na zwolnieniu nie ma nic napisane że to był wypadek pod zakładem i żeby było płatne 100% znowu szef mówi że on do tego zwolnienia wypisze protokół o wypadku i on złoży tam podpis ja i jakiś świadek który przy tym był nakurat dobrze się składa bo ten świadek był i tu jest moje pytanie czy wystarczy taki protokół o wypadku podpisany przez obie strony cze zwolnienie też powinno takie coś posiadać.:wink:

Opublikowano

Na zwolnieniu nie ma nic gdzie się to stało. To bhp-owiec wypisuje i zajmuje się resztą.

Opublikowano

Wypadek przy pracy i w drodze do i z pracy musi być zgloszony lekarzowi i on ma obowiązek wpisać odpowiedni symbol na zwolnieniu lekarskim. Niezależnie protokoł powypadkowy sporządzony przez służby BHP w zakładzie lub jeżeli takiej komórki w firmie nie ma to przez wlasciciela firmy ewentualnie osobę upoważnioną. Po zakończeniu leczenia komisja lekarska.

Opublikowano
Wypadek przy pracy i w drodze do i z pracy musi być zgloszony lekarzowi i on ma obowiązek wpisać odpowiedni symbol na zwolnieniu lekarskim..

brednie,

lekarz, który wystawia zwolnienie lekarskie nie ma nic do tego, gdzie to zrobiłeś

w druku L4 nie ma nawet miejsca gdzie dałoby się to wpisać

od tego masz bhpowca w pracy

Opublikowano

Janusz na zwolnieniu nie ma żadnej rubryki i możliwości wpisania miejsca wypadku.

http://praca-w-pracy.pl/wp-content/uploads/2011/11/Image0004.jpg

Lekarz wpisuje w dokumentacji wszystkie okoliczności.

Opublikowano

chyba chodzi o pozycje 17..... na druku L4

Opublikowano
  • Autor

no bo własnie ja na swoim zwolnieniu nie mam żadnego symbolu o wypadku w pracy i sie zastanawiam czy wystarczy jak szef bedzie robił protokół o wypadku z moim podpisem i swiadka i to ma byc wysłane do zusu

Opublikowano

Druk na górze to stary druk. Nowy jest trochę inny.

W pozycji 17 zaznaczamy ciążę, alkoholizm, gruźlicę.

Nie ma tam miejsca na wpisywanie gdzie miał miejsce wypadek, zresztą lekarz nie detektyw i nic mu do tego.:wink:

Opublikowano
  • Autor

aha dzieki za pomoc czyli ten protokół który chce napisać szefo o wypadku i podpisaniu sie obu stron oraz światka podpis to w zupełności wystarczy . a bhp-owiec jak bedzie potrzebował informacji na temat wypadku to sie sam powinien ze mną kontaktować

Opublikowano

Dokładnie tak.

Opublikowano
  • Autor

no to bardzo wam dziękuję za pomoc. pozdrawiam :wink:

Opublikowano

Dobrze że ktoś to sprostował. Z takim przypadkiem miałem dość dawno do czynienia.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

A wie cie może jak potem po zwolnieniu się domagać od zusu oczkodowania

---------- Post dopisany at 10:36 ---------- Poprzedni post napisany at 10:29 ----------

bo mam zwichnięcie czegoś tam w nodze 2-go stopnia i noga jest w gipsie do 18 marca prawie miesiąc stało się to w pracy po zdjeciu i tak pewnie jeszcze dostane zwolnienie i czy po zwolnieniach będzie się to opłacać starać o oczkodowanie

---------- Post dopisany 05-04-2013 at 17:24 ---------- Poprzedni post napisany 01-03-2013 at 10:36 ----------

cześć mam pytanie na temat zwolnienia na temat którego zakładałem ten temat wypadku z pracy do domu lecz na terenie zakładu pan z BHP uznał to jako wypadek przy pracy i na 3 zwolnienia od daty wypadku kod choroby był ( S93- skręcenie stawu skokowego) a dzisiaj jak byłem u lekarza to już nie ma na zwolnieniu tego kodu tylko jest taki: ( T93-Następstwa urazów kończyny dolnej ).I chodzi o to czy to zwolnienie będzie nadal wypłacane w wysokości 100% zasiłku chorobowego jako kontynuacja wypadku. między zwolnieniami nie było żadnej przerwy od 25 lutego siedzę na zwolnieniach.