Kolczat Opublikowano 28 Lutego 2013 Opublikowano 28 Lutego 2013 Cześć, od dłuższego czasu zmieniam tylko bezpieczniki na nowe, aż w końcu postanowiłem się poradzić forum bo może ktoś się spotkał u siebie z podobnym problemem?
Bedzial Opublikowano 1 Marca 2013 Opublikowano 1 Marca 2013 Witam. Moze moja odpowiedz bedzie zbyt oczywista ale na 95% masz gdzies przetarte przewody badz masz zniszczna wtyczke ktora powoduje zwarcie i wynikiem tego siada ci bezpiecznik. Sprawdz najpierw styki przy wszystkich lampach stopu a pozniej okablowanie. Ponadto upewnij sie czy nie wsadzasz zbyt malego bezpiecnzika od swiatel, powinna tam byc 10-tka jesli dobrze pamietam.
Kolczat Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Opublikowano 1 Marca 2013 spoko, od podstaw najlepiej zaczac, a ze ja tam z elektryka mam malo wspolnego to zajme sie tym tak jak mowisz, najwiekszy mysle problem bedzie z trzecim swiatlem stopu bo nie wiem jak sie do niego dostac, bo co do przetartych kabli, to przejrzec je na calej dlugosci? czy jest jakis sposob sprawdzenia tego miernikiem?
Rekomendowane odpowiedzi