skulcz Opublikowano 3 Marca 2013 Opublikowano 3 Marca 2013 Witam. Czy ktoś ma rozpiskę jak zakodować światła w B6 . Interesuje mnie by w ciągu dnia jeździć na halogenach a wieczorem na Xenonie. Kiedyś miałem takie kodowanie ale padł system i wszystko wcieło. pozdrawiam
wrclaguna Opublikowano 3 Marca 2013 Opublikowano 3 Marca 2013 A szukałes cos na FORUM Kodowanie modułu MCE w nadwoziu B6 0?xxx: Czujnik światła 0 – brak 1 – zainstalowany 0x?xx: Moduł haka 0 – brak 1 – zainstalowany 0xx?x: Reflektory 0 – Halogenowe 1 – Ksenonowe 0xxx?: Kraj 1 – Reszta Świata 2 – Kraje skandynawskie (automatyczne włączanie świateł po zapłonie) 3 – USA 4 – Canada
skulcz Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Opublikowano 3 Marca 2013 dzieki to tez znalazłem , ale pamiętam że można było zakodować światła dzienne w halogenach i nie mogę tego znaleźć.
GreGoriO Opublikowano 3 Marca 2013 Opublikowano 3 Marca 2013 jak nie jak tak.... wybierasz kodowanie 4 0xxx?: Kraj1 – Reszta Świata 2 – Kraje skandynawskie (automatyczne włączanie świateł po zapłonie) 3 – USA 4 – Canada z tym że nie są to DZIENNNE tylko świecą JESZCZE....wszystkie pozycyjne(przód-tył), tablica rejestracyjna plus zegary. Interesuje mnie by w ciągu dnia jeździć na halogenach a wieczorem na Xenonie. ALE TEN mod działa tylko z MCE w wersji HIGH.
wrclaguna Opublikowano 3 Marca 2013 Opublikowano 3 Marca 2013 Cytuje kolege skulcz chyba ,ze bedzie sobie kodował codziennie Interesuje mnie by w ciągu dnia jeździć na halogenach a wieczorem na Xenonie.
GreGoriO Opublikowano 3 Marca 2013 Opublikowano 3 Marca 2013 WIEM WIEM....dlatego ja też nie rozwijam dalej...czekam na wypowiedź wnioskującego temat....jak chce to osiągnąć.
skulcz Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Opublikowano 5 Marca 2013 Dzieki z podpowiedz. Miałem ostatnio Touran i tak miałem zakodowane do jazdy dziennej miałem halogeny i na dodatek 60% mocy. Ale to był CAN. Wydawało mi się że tu też jest opcja po odpaleniu automatycznie zapalają się halogeny a po przełączeniu ręczne zapalą się xenony. No jak się nie da no to szkoda . Trzeba wstawić ledy do halogenów i bedzie git Jeszcze raz dzięki
GreGoriO Opublikowano 5 Marca 2013 Opublikowano 5 Marca 2013 tutaj też jest CAN, ale sterownik w A4 B6 nie obsługuje DRL. takie coś można już w modelu A4 B7 lub jeśli chcesz modzisz MCE z B7 do B6 i również możesz sobie ustawić DRL
Rekomendowane odpowiedzi