Wąski Opublikowano 30 Czerwca 2008 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Koledzy mam problem z Symphony od czasu do czasu radyjko samo sie zgłaśnia i ścisza? Jaka może byc przyczyna? Potencometr? Może ktoś już miał taki problem
Tytus Opublikowano 30 Czerwca 2008 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Podłącze się do tematu. Robert mam to czasem w Concercie II CD, podobny problem był w starych radiach, ale tam pomagało "wygrzewanie" proca. W nowych modelach nie wiem jak to poprawić, rozebrałem radio i nie ma tam takiego procesora.
Wąski Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2008 No to pieknie,pewnie nie opłaca sie naprawiać
DeeJay_Kill Opublikowano 30 Czerwca 2008 Opublikowano 30 Czerwca 2008 ja proponuję rozebrać radio, wyczyścić dokładnie płytę główną izopropanolem (ew. spirytem) i zajrzeć do styków potencjometru. Wygrzewanie też na pewno nie zaszkodzi;)
Tytus Opublikowano 30 Czerwca 2008 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Wygrzewanie też na pewno nie zaszkodzi No właśnie problem w tym że tam jest całkiem inna budowa radia. Według postów z AKP po zdjęciu pokrywy powinien być widoczny taki duży mikroprocesor bodajże Philipsa, ale w tamtych radiach tego nie ma...
Cuber Opublikowano 30 Czerwca 2008 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Waski , wrzuć sobie RNS-a i po problemie :th:
Tytus Opublikowano 30 Czerwca 2008 Opublikowano 30 Czerwca 2008 Waski , wrzuć sobie RNS-a i po problemie :th: No właśnie, masz plug&play wiec instalacja praktycznie bez problemowa. Tylko auto strach zostawić kolo bloku
Rekomendowane odpowiedzi