Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Które żarniki wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Przymierzam się do wymiany żarników, ale mam dylemat z wyborem pomiędzy Philips D2S Standard a Philips D2S Xenon Vision. Czy ktoś z Was używał tych drugich? Jaka praktyczna różnica jest pomiędzy nimi? Czy coś przemawia za tym aby dopłacać 30 zł do żarników zapakowanych w blister zamiast tradycyjnego pudełka? (czy te w blistrach są ze świeższą datą produkcji?)

Poniżej linki do w/w żarników:

D2S Standard - pudełko - D2S Standard Philips 85122

D2S Xenon Vision - pudełko - D2S Vision Xenon Żarnik Palnik 4600K Box

D2S Xenon Vision - blister - D2S Vision Xenon Żarnik Palnik 4600K Blister

Pozdrawiam

Piotr

---------- Post dopisany 07-03-2013 at 09:51 ---------- Poprzedni post napisany 05-03-2013 at 16:21 ----------

Naprawdę nikt nie ma doświadczenia ani wiedzy na temat żarników Xenon Vision??

Pozdr.

Opublikowano

powiem CI, ze za pewne jest to jakis pic na wode a roznica bedzie pewnie taka, ze mniej lumenow wytwarzaja czyli odrobine slabiej swieca te xenon vision.

Kupuj 85122 4300k i nie masz co na nie narzekac, najlepsze zarniki. Tylko w tym sklepie cena 169,99 to za szt? :shock3:

bo ja tyle za komplet dawalem nowek :)

Opublikowano

Ja mam 4300 i jestem zadowolony bardzo ;) 5000k strasznie na niebiesko świeca i ich bym nie polecał

Opublikowano
powiem CI, ze za pewne jest to jakis pic na wode a roznica bedzie pewnie taka, ze mniej lumenow wytwarzaja czyli odrobine slabiej swieca te xenon vision.

Kupuj 85122 4300k i nie masz co na nie narzekac, najlepsze zarniki. Tylko w tym sklepie cena 169,99 to za szt? :shock3:

bo ja tyle za komplet dawalem nowek :)

i jedne i drugie mają tyle samo lumenów 3400, więc nie wiem skąd ten wniosek. Xenon Vision to podobno ulepszony następca Standardów więc czyżby następca działał gorzej niż poprzednik? Używałeś tych drugich czy tylko teoretyzujesz?

Co do żarników za 100 zł - miałem, więcej nie chcę chińskich podróbek - dziękuję:)

Ja mam 4300 i jestem zadowolony bardzo ;) 5000k strasznie na niebiesko świeca i ich bym nie polecał

Przecież one nie mają 5000k - Standard mają 4300 ( na stronie jest błednie podane 4100 co potwierdził mi sprzedawca), a Xenon Vision 4600 - więc do 5000k im daleko...

Pozdrawiam

Piotr

Opublikowano

Mam Osram CBI DS1

Barwa światła 5000K

Strumień świetlny 3200 lm

i moim zdaniem ładnie biało świecą, może nie były to najtańsze żarniki ale do niebieskiej poświaty im wiele brakuje

więc Twoje 4600 spokojnie będzie z ładną barwą świecić, jeśli tylko to bedzie ori Philips,

z allegro polecę usera amt24_eu :wink: