Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Prośba o analize logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panbowie krótka piłka

wyskoczyły dwa błedy:

00519 - Intake Manifold Pressure Sensor (G71)

28-10 - Short to B+ - Intermittent

00575 - Intake Manifold Pressure

17-10 - Control Difference - Intermittent

Zrobiłem logi dynamiczne:

011

http://zywczykz.wrzuta.pl/obraz/sZ38Hbg2Xt/

003 008 010

http://zywczykz.wrzuta.pl/obraz/kIrP6SKhmC/

Prosze spojrzec na te logi i ocenic co z moja niunia jest nie tak:(

Opublikowano

też miałem te błędy, po wymianie N75 sterownik przestał rejestrować 00575

auto nabrało animuszu i zaczęło jeździć

masz duże przeładowanie (011), poproś kolegę aby gazował motorem przy temperaturze roboczej

a ty obserwuj sztangę, ma mieć taki skok jak na filmie instruktażowym kolegi Baskecior

jeżeli sztanga wykonuje mniejszy skok, to przypieczony masz pierścień sterujący albo kierownice- tu też może być problem

zdejmij przewód podciśnieniowy i przy wyłączonym zimnym silniku spróbuj rozruszać ręcznie sztangę

sprawdź też szczelność przewodów dolotu i podciśnieniowych

jakbyś jeszcze miał możliwość wpięcia do swego auta pożyczonego N75, wiedzielibyśmy więcej :th:

Opublikowano

Strasznie Ci turbo przeładowuje , :szukaj: zapieczone kierownice .

Przepływka :th:

Zrob pozostałe logi :

http://www.a4-klub.pl/smf/diagnostyka_vag/tdi_diagnostyka_aktualizacja_13_x_2007-t18478.0.html

przy takim przeładowaniu niech lepiej logów nie robi,bo turbinka może paść, niech najpierw wymieni zaworek N75 i rozrusza kierownice

Opublikowano
  • Autor

przepatrze jutro te wszystkie przewody , nie mam możliwości podpiecia innego N75 bo nie mam znajomego z takim autkiem, i nie moge zrobic 011BS wyskakuje komunikat "not avaliable" czy jakos tak w normalnym trybie moge robic logi a jak przełanczam na BS to wyskakuje bład ;( a co z tym bledem 519??

Opublikowano

i nie moge zrobic 011BS wyskakuje komunikat "not avaliable" czy jakos tak w normalnym trybie moge robic logi a jak przełanczam na BS to wyskakuje bład

011 BS robi się w próbie statycznej :wink4: tam błąd nie wyskakuje

Opublikowano
  • Autor

mi własnie wyskoczył bład w próbie statycznej 011 BS i dlatego nie wiem co z tym fantem zrobic, a powie mi ktorys z forumowiczów co to za bład 00519 ?? i gdzie szukac przyczyne tego błedu??

Opublikowano

00519 - Intake Manifold Pressure Sensor (G71)

Opublikowano
  • Autor

dzis rozruszałem kierownice w mojej suszarce:D jutro zrobie logi i zobaczymy co z ciśnieniami :) kolego mcm00 co z tym błedem 00519?? co jest powodem jego wystąpienia??

Opublikowano
acff2b163f4a171cm.jpg
Opublikowano

dzis rozruszałem kierownice w mojej suszarce:D jutro zrobie logi i zobaczymy co z ciśnieniami :) kolego mcm00 co z tym błedem 00519?? co jest powodem jego wystąpienia??

:hi:

sprawdz szczelnosc przewodu idacego od rury w dolocie do ECU [czujnik cisnienia]

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

witam sprawdzałem na ciepłym silniku jak sztanga pracuje i wydaje mi się że rusza się poprawnie N75 nie mam jak podmienic :( a wypozyczyc nie mam od kogo:( wiec pozostaje mi tylko kupic nowy :( chyba ze jest jakiś sposób na sprawdzenie tego zaworka w warunkach domowych?? może ktoś z forumowiczów już jakoś sprawdzał ten zaworek?? prosze o rady:)