Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4. Srebrna Quattarzyna Avant by Mucha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To koło w 17 calach? Trochę maławe się wydaje :decayed:

Opublikowano
  • Autor

No właśnie 225/40/18... jakoś za chudo, nie? Może dlatego że felga jest za pełna przy rancie. :mellow: Może złudzenie, zobaczy się jak wszystkie cztery włoże.

Na razie zdobyłem alternator :) czeka na montaż.

Opublikowano

Nigdy w życiu nie powiedziałbym, że to 18 :decayed:

Opublikowano

No właśnie 225/40/18... jakoś za chudo, nie? Może dlatego że felga jest za pełna przy rancie. :mellow: Może złudzenie, zobaczy się jak wszystkie cztery włoże.

Mam taką samą felgę ale u mnie wygląda to całkiem inaczej :P

Opublikowano
  • Autor

Sprawia wrażenie siedemnastki to fakt... Felga z rantem od razu zawijającym do wewnątrz automatycznie poszerzy koło.... :eusathink:

Zadowolony jestem z 17-tek tak więc dla mnie plus, choćby ze względu faktyczne poszerzenie obręczy.

Poza tym..:

Tak samo 18" jak i poprzednie 17" na ET35 satysfakcjonuje mnie z powodu odległości od nadkola Tył 2-3mm i przód 10mm (mogę dać dystans 8mm)

Przy nowym umownie zwanym "Porsche Twist" samo osadzenie środka felgi wybiega ponad zarys auta, bedzie fajnie ułaje :wink:

Zaraz je zmontuje mam nadzieje ze wrazenie zniknie..

Obraz_603.jpg

Mam taką samą felgę ale u mnie wygląda to całkiem inaczej :P

dasz fotke? tylko nie z prawilnego profilu, jakoś skos

Opublikowano

Zapraszam do mojego tematu :P Jeden niżej niż twój prawdopodobnie :)

Opublikowano
  • Autor

Zapraszam do mojego tematu :P Jeden niżej niż twój prawdopodobnie :)

No patrzyłem, i na moje oko to 19" jest - jak na 18" dałbyś 35 profil opony to koło by zmalało, a twoje pięknie wypełnia nadkole.

U mnie na bank 8jx18" i guma 225/40/18 :eusathink: wtf....

Okej, alternator zmieniony, problem znikł - jest dobrze.

Felgi założone, dobrze siadły, chociaż z prawej strony musiałem przyrezać mocowanie nadkola przodu bo troche przycinało oponke...

Obraz_615.jpg

Obraz_609.jpg

Obraz_610.jpg

Obraz_612.jpg

Opublikowano

Zderzak eSki by mi tutaj bardzo siedział :P Nie myślałeś o tym?

Opublikowano

Felga świetnie się zgrywa z budą B5, według mnie niczego już tu nie brakuje.
Zderzak poliftowy cały w kolorze też ładnie stroi. :wink:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

pewnie.... ale wolałbym custom jakiś taki, nie eSka ale też fajny, na dziś w cenie zderzaka byłby gwint, przyda sie bardziej :wink:

siema... przyjrzłem si

Nigdy w życiu nie powiedziałbym, że to 18 :decayed:

przyjrzałem się temu problemowi... spotkałem na "światłach" BWW z profilem 35 a jednak koło było"małe" wg mmnie chodzi o zaciągnięcie felgi pod spód, im większy dystans od nominału cala tym optycznie bedzie się zmniejszać, u mnie widać to na frezie który powinien kończyć felge, jednak po frezie, przetłoczeniu felga jeszcze idzie kawałek na zewnątrz...optycznie, bo po zewnętrznej jest 19 calów :lol: i można ciągnąć :P drastycznie spadł komfort jazdy :thumbdown:

-Przekładnia po regernacji, ciekł płyn, jednak leci na reklamacje bo strzela, jak przyklejona do kolumny

-Prostowanie felg

-Drugi kompletny rozrząd po 80tys km :a4fan: rżniemy... wcześniej przez to że to nie ori, ori daje 120tkm

-Prawie rok po remoncie główki i wymianie turba, ciągnie jak szalona..olej bez nawet najmniejszego ubytku

znalazłem stare fotki... mały kontrast, póżniej zrobie większy...

:hi: dosłownie czapka z głowy, ja konczyłem podstawówke jak te auta wychodziły, 180ps pełna skóra pdw, ....maluchy polonezy i skody królowały.. sory Fiaciki 125 tez...

20121123027.jpgObraz_610.jpg

zamierzam pociągnąć po sofcie zamiast logo audi na klapie bagażniga , napis "turbo" od porsche .... co wy na to..? :eusathink:

Edytowane przez Shiftback

Opublikowano

pieknie autko wyprowadzone na odpowiednia droge.dobrze ze rezales pierw wyglad,bo jak bys zaczal modzenie mocy to do teraz pewnie nie wygladala by tak :P

bo widzisz,z moca jest tak ze wystarczy raz sprobowac a potem tylko leci z gorki :P

Opublikowano
  • Autor

pieknie autko wyprowadzone na odpowiednia droge.dobrze ze rezales pierw wyglad,bo jak bys zaczal modzenie mocy to do teraz pewnie nie wygladala by tak :P

bo widzisz,z moca jest tak ze wystarczy raz sprobowac a potem tylko leci z gorki :P

z ciekawostek... poprzednią właścicielką była włoszka, urodzonona lat 3 przede mną, można by jej fotki wysłać :wink:

Opublikowano

B5 wygląda na prawdę fajnie. Powodzonka

Opublikowano

No bella :hi:

Opublikowano

Jedno z ładniejszych Avantów B5, badzo mi się podoba! Gratuluję modyfikacji ;)

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

dzieki.... :) pochwałki zawsze wskrzeszają nowe pomysły :naughty::wink:

-sprzęglo AWX

-przednia szyba nówka

-wosk na zimę i przegląd nadwozia, podwozia

-wiele innych reperaturek

- nowy napinacz i łańcuch z czyszczeniem miski i smoka

Obraz_664.jpg

Obraz_658.jpg

Obraz_667.jpg

przy unoszeniu silnika, czołowa szyba nie wytrzymała nacisku, i tak była do wymiany

pozdrawiam

Opublikowano

Lakier po umyciu i dodaniu troszkę polimeru świeci się podobnie jak twój ,nawet polerki nie trzeba .Ly7w bardzo ładnym jest kolorem .

Opublikowano

Tyl s4, przod w kolor a progi seria tylko bez listew czy co robiles? Chcialwm usunac u siebie te gumy i pomalowac progi w kolor ale po gumach zostaja dziury :D

Opublikowano
  • Autor

Tyl s4, przod w kolor a progi seria tylko bez listew czy co robiles? Chcialwm usunac u siebie te gumy i pomalowac progi w kolor ale po gumach zostaja dziury :D

u mnie były bolce, dlatego łatwo było usunąć, odciąć. jedynie na końcówkach progów są otwory, które wymagałyby interwencji blacharza