Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[S4 B5] Moje maleństwo. Single turbo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym przedstawić swoje maleństwo długo trwało doprowadzenie do obecnego stanu ale było warto:D

Kopiłem je dość zaniedbane ale przebieg autentyk 158tys. Długo polowałem na ten kolor:D

Wszystko robione własnoręcznie wiec wiem co mam:)

Model: Audi S4 B5 1998r SINGLE TURBO

Wyposażenie:Standard S4

Silnik: AGB, głowice APS, walki RS4, nowe wszystkie uszczelki śruby i rozrząd, centralna chłodnica oleju, turbo Gt3582

Układ dolotowy: Kolektor ssący RS style dopasowany do głowic, centralny cooler, orurowanie 3 cale

Układ wydechowy: 3 cale na trzech tlumikach

Układ hamulcowy: przód i tył RS4 b5

Układ napędowy: seria+ spiek cztery lapy

Układ paliwowy: Walbro GS340

Zawieszenie: Amory RS4+sprezyny H&R dla RS4

Kola: S-line 18, 225\40\18

Srodek: Skora z alcantara

Audio: Bose

Moc: Bliżej nieznana

Plany: Co do planow to wyglad taki jak jest mi pasuje jedynie wymiana turbin na single turbo i moc pod 600KM:)

c5fb7e6785a48742m.jpg

a0d5890624ecd7d0m.jpg

51f1c97fbefd85f2m.jpg

52da70a966d8ece7m.jpg

87ead1257ec63030m.jpg

bbea964ccff19d91m.jpg

24a412379dc2db3am.jpg

Plany ruszyly:)

74bdd3fa355bc6aem.jpg

To byla pierwsza wersja niestety niechcialo sie zmiescic:) Male poprawiki i pasowalo jak nalezy

346a48ebcf075518m.jpg

660eaa5274ca9ce5m.jpg

f148ca6ee8d3407cm.jpg

Opublikowano

ala gracjan :decayed: ala :whistling:

Opublikowano
  • Autor

To ze kolory podobne i środki to tylko zbieg okoliczności:D

Opublikowano

dlatego pisze ala :decayed: do jego fury zapewne brakuje troche ale widze ze bardziej na osiagi idziesz chyba:naughty:

Opublikowano

ale pod maską mała ciężarówka dolarów :wink:

---------- Post dopisany at 18:43 ---------- Poprzedni post napisany at 18:42 ----------

ile masz na strzale z nitro ?

Opublikowano
  • Autor

Co dolakieru to na wiosne bede z nim dzialal dopiero. Zdjecia byly robione po calej zimie stania w garazu wiec duuuzo kurzu jest. Strzal mam narazie 100KM.

Opublikowano

to lepiej sie pochwal czy zrobili ci te auto do ladu w tym programie :)

Samochód marzeń: kup i zrób - Odcinek 1 - S03E01 - tvn player

bo z tego co ogladalem to klepnieta z przodu byla i jakies wady tam byly wiec mow czy sie zakwalifikowales i ci podlubali ;p ?

---------- Post dopisany at 18:49 ---------- Poprzedni post napisany at 18:48 ----------

dla ciekawych od 1:30 :) jesli koledze zajeli sie tym autkiem to bedzie to pewno w jakims odcinku :)

Opublikowano
  • Autor

Co do programu to dosc mocno sie znimi kłóciłem:) Mowili ze klepniete bylo a stwierdzili to po wygietej oslonie wydechu ktora sam wygiolem jak DP wymienialem. Po za tym silnik byl wyjety i wszystko jest ok Z wad to mialem jeden wachacz do wymiany oslony przegubow z przodu i inne pierdoly. Jeszcze wymyslili ze to nie jest orginalne S4 bo dyfer nie ma blokady jak stare S4 rece mi opadly. Ja wiem ze z przodu nie jest bite z tylo bylo cos robione ale to nie za mojej kadencji. Do programu sie nie dostalem bo mi powiedzili ze zadrogie auto:)

Opublikowano

heheh to niezle najlepiej by robili maluchy jak w 1 seri albo jakies golfy 2 szkoda ale widze ze i tak sie troche pozmienialo bo sa halo fele na bialo i pare innych rzeczy jak sie nie myle :)

Opublikowano
  • Autor

Ano trzeba isc do przodu. Do programu zglosilem sie dla jaj. A i tak wszystko samemu trzeba bylo zrobic:D Oni wybrali auta przy ktorych bardzo malo jest roboty i lekkiej roboty. A umnie sprzeglo trzeba bylo zmienic i wydech. To juz bylo dla nich za duzo roboty. Ale w sumie wole samemu zrobic wiem co mam:D

Opublikowano
Ano trzeba isc do przodu. Do programu zglosilem sie dla jaj. A i tak wszystko samemu trzeba bylo zrobic:D Oni wybrali auta przy ktorych bardzo malo jest roboty i lekkiej roboty. A umnie sprzeglo trzeba bylo zmienic i wydech. To juz bylo dla nich za duzo roboty. Ale w sumie wole samemu zrobic wiem co mam:D

czyli cały program to pic na wode :facepalm:

tak cos czułęm bo jak oglądąłem wszystkie odcinki to czasami wypowiedzi nie miały nic do rzeczywistości

Opublikowano

no dokladnie w sumie nie ma sie co dziwic bo zadnych fajnych aut nie bylo a w 1 seri w 1 odzicnku renowuja golfa 2 i jak widzialem jak sie wyzbyl rdzy i pomalowal ten tyl to :facepalm:

Opublikowano

wlasnie wypowiedzi czasami byly takie ze ze smiechu spadalem ze stolka:grin: jeb.. ich fura fajna Ps:moj tez byl odklejony od tira bo mam odprysk na masce :polew:

Opublikowano
  • Autor

Ogolnie ludzie bardzo fajni. Warsztat tez niezly. Ale dzisiaj byl odcinek z mercem roboty na jeden dzień. Oni wybrali 14 aut i do końca czerwca muszą wszystkie zrobic. Adam powiedział odrazu, ze to auto jest za drogie nawet jak powiedziałem ze wszsytkie czesci sa kupione i wystarczy je wymienic to zaczeli wymyslac co innego. Wiadomo to tylko program.

Opublikowano

ale ogolnie widac ze pracowales cos nad swoim bo w programie troche gorzej sie prezentowala :) chyba ze ja tak ladnie wypucowales ;p

Opublikowano
  • Autor

hehe robilem i to sporo nawet ja umylem bo jak jechalem na nagranie to deszcz padal hehe Duzo pracy i nerw mnie to auto kosztowalo:)

Opublikowano

wazne ze bylo warto efekt zadowalajcy i pewno bardzo satysfakcjonujący do ciebie

Opublikowano
  • Autor

Dokladnie. Jeszcze tylko ogarne pare rzeczy i musze pomierzyc to auto dokladnie. Jak dobrze pojdzie to wybiore sie na bemowo w kwietniu.

Opublikowano

Ja wiem ze z przodu nie jest bite ) moze nie jest bite ale przednie blotniki poliftowe ma albo ktos wycial na wiekszy kierunek dziure? Furka kozak tylko ja dopiescisz i bedzie malina:wink:

Opublikowano

ślicznotka :) powodzenia !!:banan3: