Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Obrysówki A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy ktoś z kolegów na forum ma zamontowane światła obrysowe w A4 B5?

Myślałem nad ich montażem w zderzaku, które miejsce wybralibyście na ich zamontowanie?

Opcję 1 czy 2? Jestem ciekaw jak by to wyglądało w realu :naughty:

1326497586_audi_a4_b5_18_2782.jpg

Opublikowano

Moim skromnym zdaniem to raczej nie za bardzo by to pasowało i np. u siebie bym nie założył. Zresztą miałem kiedyś założone takie światła w Audi 80 tylko że w tylnym zderzaku. Pewnego razu zatrzymała mnie policja i jeden z funkcjonariuszy zainteresował się tymi obrysówkami. Na nic były moje przekonywania go w tym temacie. Wyjął z radiowozu jakieś papiery o warunkach technicznych pojazdu i pokazał mi takie zdanie: "Dopuszcza się montaż bocznych świateł obrysowych w pojazdach których szerokość przekracza 1,8 m." Chciał zabrać dowód ale poszedł na ugodę, pozwolił mi je odłączyć i jechać dalej.

Na koniec dodałem że VOLVO fabrycznie zakłada obrysówki w autach osobowych ale otrzymałem odpowiedź że jak wyjeżdza fabryki to jest homologowane razem z obrysówkami. Widać trafił mi się "służbista".

Opublikowano

a nie myslałeś nad lampami z wersji USA? moim zdaniem swiecące kiwrunki ladnie wygladaja i zestepuja obrysowki

Opublikowano
  • Autor

Chcę poznać opinie kolegów z forum :) co oni myślą na taki temat. U nas właśnie tak jest jedna przypadkowa kontrola i zaraz doczepią się a to przyciemnionych szyb, spalonej żarówki.... Masakra jest normalnie :facepalm:

W takim wypadku lamp na USA też nie za bardzo da się przerobić żeby kierunki świeciły :kwasny:

---------- Post dopisany at 19:36 ---------- Poprzedni post napisany at 19:35 ----------

Myślałem tylko nie mam gdzie takich lamp dostać a bardzo mi się podobają właśnie takie w wersji USA :naughty:

Opublikowano

Ja mialem u siebie w audi obrysowki i powiem ci ze nawet fajnie one wygladaja oczywiscie jak wszystkie pala. Mialem taki przypadek ze pewnego razu przestaly mi 3 palic i przy kontroli policji chcieli mi zabrac dowod hehe

Opublikowano
  • Autor

Kolego a możesz przesłać jakieś zdjęcia Twoich obrysówek?

• 7 lat później...
Opublikowano

Ja mam naklejona folie na lampy z przodu i kierunki się świeca jak obrysówki ala USA

received_240287113931937.jpeg