kwapaa Opublikowano 15 Marca 2013 Opublikowano 15 Marca 2013 witam. właśnie próbowałem zmienić radio chorus II na nie ori, pioneer. wyjąłem stare, wsadziłem nowe i nic... myśle sobie że nowe zepsute, więc spowrotem wkładam chorusa, a on też nie trybi. jaka może być przyczyna? zdaje się że te wiązki w aucie są w tak grubych i wytrzymałych koszulkach, że raczej nie urwałem tam nic gdzieś w głębi,pozatym nie szarpałem mocno. ktoś coś doradzi?
Szarik Opublikowano 15 Marca 2013 Opublikowano 15 Marca 2013 Moze doszlo do zwarcia i spalil sie bezpiecznik
kwapaa Opublikowano 16 Marca 2013 Autor Opublikowano 16 Marca 2013 Bezpiecznik dobry, dla pewnosci wymienilem ale nie pomoglo. Mozliwe ze zwarcie przepalilo gdzies kabelek a nie bezpiecznik? Bo kwestia naderwania raczej odpada, jak pisalem mocno nie szarpalem, pozatym te kolnierze grube i mocne sa wiec na chlopski rozum to nie to. Oczywiscie bezpiecznik w skrzynce nr 39 opisany jako RADIO- 20a ---------- Post dopisany at 12:27 ---------- Poprzedni post napisany at 07:03 ---------- a więc tak, byłem u elektryka, coś w kablach podłubał, wziął 15zł i gitara. tylko jest pewien problem. otóż chciałbym żeby radio grało razem z kluczykiem, a gdy wyjmę kluczyk ze stacyjki to żeby się wyłączało. stwierdził że musiałby coś w instalacji dłubać i 6dyszek za tą przyjemność... ale tak czytam na necie i niby chodzi o połączenie przewodów, żółty i czerwony. tylko tak, z nowego radia do kostki iso wychodzą żółty i czerwony, i z kostki iso do kostki przejściówki na standard audi wychodzą żółty i czerwony. ktoś podpowie który z którym podłączyć? czy facet mówił prawde że trzeba się gdzieś dalej zagłębić?
rafal9119 Opublikowano 16 Marca 2013 Opublikowano 16 Marca 2013 najlepiej jak bys ten zołty i czerowny połaczył ze soba razem a poznij do kostki wpioł jako jeden ja jak u siebie podłaczałem to wystarczało tylko te kable co ida od radia ze soba połaczyc .
kwapaa Opublikowano 16 Marca 2013 Autor Opublikowano 16 Marca 2013 powiem tak, próbowałem dużo kombinacji, ale nie dało to rezultatu. patrzyłem miernikiem w któreym pinie pojawia się napięcie po przekręceniu kluczyka, ale nie znalazłem takowego, tylko ze stałym plusem. ale nie ma biedy, jak zrobi się cieplej (a mam nadzieje że to niedługo...) wyrusze na działkę i poprowadzę kabelek od jakiegoś bezpiecznika spod skrzynki do otworu na radio i tak się podłącze. musze tylko wybadać gdzie pojawia się napięcie po kluczyku.
jarekgorski1 Opublikowano 17 Marca 2013 Opublikowano 17 Marca 2013 koledzy mam zablokowane radio mam kod ale niemożna go wprowadzić pisze SAFE i rzymskie 2zrobić co
Damian0911 Opublikowano 19 Marca 2013 Opublikowano 19 Marca 2013 koledzy mam zablokowane radio mam kod ale niemożna go wprowadzić pisze SAFE i rzymskie 2zrobić co Może pomoże http://a4-klub.pl/nawigacja-car-audio-cb-radio-17/all-radia-audi-2021/
rafal9119 Opublikowano 19 Marca 2013 Opublikowano 19 Marca 2013 google nie gryzie nawet na YT jest fimnik jak wpisywac kod ---------- Post dopisany at 15:21 ---------- Poprzedni post napisany at 15:20 ---------- Radio gamma Audi A4 B5 Odblokowanie - YouTube prosze:wink:
Rekomendowane odpowiedzi