Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż modułu DRL w światłach drogowych Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

kolego ja dałem 150

ja wymieniłem dwie przetwornice i dwa palniki więc ten bajer jak to nazwałeś to jest tanioszka:wink:

---------- Post dopisany at 23:08 ---------- Poprzedni post napisany at 23:07 ----------

Mogę odsprzedać moduł gdy by ktoś był zainteresowany:wink:

a jak ledy ci wyszły zrobiłeś czy odpuściłeś

Opublikowano

Nie robiłem tego. Nie ma czasu. :wink:

Opublikowano
Powiedzcie mi w naszych B6 żarówki są sterowane po + czy masą? Bo spotkałem moduły sterowane masą i nie wiem jak to jest.
Opublikowano
  • Autor
Powiedzcie mi w naszych B6 żarówki są sterowane po + czy masą? Bo spotkałem moduły sterowane masą i nie wiem jak to jest.

sterowanie jest plusem :wink: moduł musi ci dawać plus na żarówki :decayed:

Opublikowano

Odświeże trochę wątek.

Jutro mam zamiar SD2 od kiegiela podłączyć (miałem już kilka miesięcy)

MCE F, włącznik AUTO, czujnik światła mam :hi:

Dobrze przeczytałem, czy 3 pin we włączniku DRL podaje masę, czy +12V?

Mój moduł jest sterowany plusem a nie masą.

Tak to u mnie było wcześniej zanim zamontowałem MCE F, fotochromy i inne pierdoły :grin:

1. Czarny masa

2. Dwa niebieskie z SD-2 wyjście na zarówki swiateł drogowych

3. Brązowy z SD-2 wejscie ze swiateł pozycyjnych (włącznik świateł)

4. Brązowy z indeksem halogeny (to było do CLH ale teraz już nie będzie potrzebne)

5. Czerwony +12V na stałe (też z włącznika świateł)

6. Pomaranczowy +12V po stacyjce przez wyłacznik (aktywacja DRL)

7. Różowy coming home do zamka centralnego przez wyłacznik (aktywacja CLH, ale już nie potrzebne)

No więc pomarańczowy mam podpiąć pod włącznik DRL i do tego przekaźnik JZC-21F 10ADC12V, czy bez przekaźnika?

Ogólnie to DRL zaplały się dopiero jak +13V dostaną, czyli 2-3 sekundy po odpaleniu samochodu a nie po przekręceniu zapłonu co mi bardzo pasowało :wink:

Obecnie włacznik AUTO zapala światła od razu po przekręceniu na zapłon, da się to jakoś obeść żeby reagował dopiero po uruchomieniu silnika?

Opublikowano
  • Autor

kolego przełącznik DRL daje masę tylko i wyłącznie w pozycji 0 , więc jak chcesz mieć wszystko ok to musisz dać przekaźnik

---------- Post dopisany at 11:27 ---------- Poprzedni post napisany at 11:19 ----------

View image: 10fd13fcb4cb25b7c7101855b25d266e

1-plus po stacyjce

2-plus prąd płynący na do modułu

3-masa z przełącznika DRL

4-podpinasz pomarańczowy z twojego modułu

5-izolujemy

jak co to dzwoń:wink:

Opublikowano

No i kupiłem przekaźnik, ale nie było identycznego więc koleś dał mi inny, ale też JZC 10ADC12V :hi:

Troszkę inne piny tam są.

---------- Post dopisany 25-05-2013 at 16:22 ---------- Poprzedni post napisany 23-05-2013 at 18:46 ----------

Poległem i rozdupcyłem przekaźnik z nerwów :grin:

Zamiast lutować to dziadostwo to chyba użyje pinów z kostki C w MCE :decayed:

Opublikowano
  • Autor
No i kupiłem przekaźnik, ale nie było identycznego więc koleś dał mi inny, ale też JZC 10ADC12V :hi:

Troszkę inne piny tam są.

---------- Post dopisany 25-05-2013 at 16:22 ---------- Poprzedni post napisany 23-05-2013 at 18:46 ----------

Poległem i rozdupcyłem przekaźnik z nerwów :grin:

Zamiast lutować to dziadostwo to chyba użyje pinów z kostki C w MCE :decayed:

a zdrapałeś nóżki bo inaczej jest lipa i cyna się nie łapie

też to przerabiałem

---------- Post dopisany at 16:31 ---------- Poprzedni post napisany at 16:27 ----------

AUTOMAT automatyczny moduł świateł dziennych DRL (3254755678) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

MODUŁ AUTOMAT DRL ŚWIATEŁ DZIENNYCH + SCHEMAT 12V (3240318233) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

parę zł drożej ale bez lutowania :wink:

Opublikowano

Po co to lutować? Kup sobie zwykłe wsuwki do połączeń, podjedź do sklepu z elektryką/elektroniką, dopasuj rozmiar, potem przylutuj/zaciśnij kable do wsuwek. Do tego wąż termokurczliwy i masz wszystko elegancko zrobione z możliwością wymiany przekaźnika w 15 sekund. Ewentualnie zrób tak jak napisał kolega ucho.77, kup gotowe.

Opublikowano

A jeszcze pytanie jak zrobić żeby w pozycji włącznika "0" DRL się nie paliły? Bo teraz obstawiam, że będą się palić jak na 0 będzie, a chcę żeby tylko na AUTO się paliły :wink:

Opublikowano
  • Autor

:eusathink:

powiem że się nie zastanawiałem nad tym,nie mam dostępu do ori instalacji z lusterkiem i wł Auto żeby potestować, pozatym z tego co się orientuje na auto pali się postój i dołączają się światła :wink:

Opublikowano

wczoraj założyłem moduł od ProeltecDRL, myślałem że ciężej będzie samemu go wsadzić. Nawet fajnie świeci, Ciekawe co policja na to:) heh

Opublikowano
wczoraj założyłem moduł od ProeltecDRL, myślałem że ciężej będzie samemu go wsadzić. Nawet fajnie świeci, Ciekawe co policja na to:) heh

Nic :wink:

Opublikowano

Również dzisiaj zamontowałem moduł świateł dziennych, trochę walczyłem z pogodą i ze swoimi dużymi paluchami ale się udało, wszystko działa :)

Opublikowano
Również dzisiaj zamontowałem moduł świateł dziennych, trochę walczyłem z pogodą i ze swoimi dużymi paluchami ale się udało, wszystko działa :)

A zmieniales żarówki? Czy drogowe po prostu swieca jako dzienne?

Opublikowano

Nie ruszalem żarówek, mam zwykłe światełka.

Opublikowano

Dzieki ;) rozumiem ze jak wlaczasz mijania to drl gasnie. A co jak na mijania wlaczysz dlugie? Swieci sam bix?

Opublikowano

Oczywiście jak włączam mijania to dzienne się wyłączają, wszystko dziala tak jak powinno. Nie mam xenonow.

Opublikowano
  • Autor

Dzieki ;) rozumiem ze jak wlaczasz mijania to drl gasnie. A co jak na mijania wlaczysz dlugie? Swieci sam bix?

w ori lampach zapala się bixach i h7 na długich, inaczej trzeba dłubać w lampie

---------- Post dopisany at 11:12 ---------- Poprzedni post napisany at 11:09 ----------

z ciekawości który montowałeś moduł :wink:

Opublikowano
w ori lampach zapala się bixach i h7 na długich, inaczej trzeba dłubać w lampie:

A czy modul DRL nie bedzie mi zapalal bixenona jako swiatlo dzienne? Podejrzewam ze bixenon i zarowka H7 drogowa ida na jednym kablu sterującym.