Opublikowano 25 Stycznia 20251 r 3 godziny temu, D4kai napisał(a): Cześć wszystkim, lekko odkopię. Pacjent: Audi A4 B7 z MCE w wersji High. Wyposażenie: włącznik z auto, czujnik zmierzchu i fotochrom w lusterku, CLH, światła H7/H7. Przerobiłem za pomocą kolegi z forum światła mijania na soczewki. Zamontowałem moduł lepard am.010.1. Podłączyłem fioletowe do pinów 16 i 18 gniazda B, (biało czarny i biało żółty). Kabel od wyłączania (zielony w lepardzie) podłączyłem pod prawe światło postojowe - szaro-czerwony, PIN 6 gniazda C Zasilanie i masa też ok. Nie podłączałem pomarańczowego (włączenie po stacyjce) i tego od CLH (to już mam). Efekt jest taki że nic się nie dzieje... Sprawdziłem multimetrem połączenie, czy szybkozłączki złapały - jest ok. W aplikacji Leparda moduł wykrywa napięcie akumulatora, jest powyżej napięcia włączenia. Nie wykrywa drogowych ani pozycyjnych. Pomoże ktoś w diagnozie? Czy w B7 powinienem to jakoś inaczej podłączyć? A dla czego nie podłączyleś plusa po stacyjce. Podłącz i będzie działał
Opublikowano 26 Stycznia 20251 r Podłącz włączanie po stacyjce, nie wiem czemu, ale jak montowałem u siebie drl miałem ten sam problem, że "po napięciu" nie chciało działać. Jak dzwoniłem do gościa od modułów to mi powiedział, że z audi jest często taki problem. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że nie wiadomo od czego to zależy - u jednych działa, a u innych niby w tym samym modelu auta już nie.
Opublikowano 26 Stycznia 20251 r Dzięki wielkie, spróbuję podłączyć pod stacyjkę. Gdzie u siebie podłączaliście? EDIT: Skontaktowałem się z producentem Leparda - instrukcja wprowadza w błąd. W instrukcji montażu jest jasno określone: Czerwony kabel do stałego +12V LUB Pomarańczowy do stacyjki. Wg. informacji od producenta - Kabel pomarańczowy jest kablem sygnałowym, nie pobiera prądu, należy go podłączyć pod napięcie od stacyjki. Inaczej się nie uruchomi. Edytowane 27 Stycznia 20251 r przez D4kai
Opublikowano 19 Lipca19 Lip Hej. Mam założony drl oraz clh ale ze juz reflektory dosyć zużyte to założyłem drugie i wyszedł taki problem ze gdy chce włączyć długie to ich nie ma ale mrugnięcie dziala ale tylko na 10 sekund i gasną
Opublikowano 19 Lipca19 Lip 42 minuty temu, tomaszko01 napisał(a):Hej. Mam założony drl oraz clh ale ze juz reflektory dosyć zużyte to założyłem drugie i wyszedł taki problem ze gdy chce włączyć długie to ich nie ma ale mrugnięcie dziala ale tylko na 10 sekund i gasnąNapewno połączone zgodnie z schematem ?
Opublikowano 19 Lipca19 Lip Wcześniej kabel bezpośrednio szedł do reflektora i był podłączony do elektromagnesu a teraz kabel jest podłączony do kostki reflektora i tam normalnie idzie oryg instalacja. W dodatku nie świecą sie światła przy ustawieniu na Auto i zapalają sie kontrola przepalonych żarówek swiatel długich Edytowane 19 Lipca19 Lip przez tomaszko01
Opublikowano 20 Lipca20 Lip 17 godzin temu, tomaszko01 napisał(a):Wcześniej kabel bezpośrednio szedł do reflektora i był podłączony do elektromagnesu a teraz kabel jest podłączony do kostki reflektora i tam normalnie idzie oryg instalacja. W dodatku nie świecą sie światła przy ustawieniu na Auto i zapalają sie kontrola przepalonych żarówek swiatel długichJaki moduł podłączyłeś, i jak podpiąłeś przekaźnik