samurajjack Opublikowano 3 Lipca 2008 Opublikowano 3 Lipca 2008 Strasznie ciężko wchodziły mi jedynka i wsteczny po rozgrzaniu silnika. Pojechałem do mechanika stwierdził że należy wymienić sprzęgło (a brało na 3/4 - i podobno to normalne w tych typach). Jeżdże już 2 dzień i wszystko jest inaczej - szybciej łapie - tylko rusze nogą i już ciągnie - zrobił się żwawszy normalnie jak moja żona wsiadła do auta to aż ją w fotel wcisnęło Sprzęgło z wymianą i wyczyszczenie przepustnicy kosztowało mnie 1400 zł - sprzęgło axa (nie wiem co to za firma i chyba tak sie pisze tak mi powiedział mechanik). Chyba nie przepłaciłem?? Ale z tego co wiem to chyba rozsądna cena. Polecam wymianę sprzęgła niezła frajda z jazdy po wymianie.
lukaszek13ns Opublikowano 3 Lipca 2008 Opublikowano 3 Lipca 2008 cena rozsadna za sprzeglo i wymiane tylko jakos pierwszy raz slysze o takiej firmie, mam nadzieje ze dlugo wytrzyma, ciesz sie ze nie masz kola dwumasowego wtedy bys musial wybulic drugie tyle. pozdrawiam
sisi1977 Opublikowano 3 Lipca 2008 Opublikowano 3 Lipca 2008 tak samuraju potwierdzam co opowiadasz,bo sam wymieniałem jakies 4 tyg.temu sprzegiełko i jak zacząłem jechac spod warsztatu to biegi wrzucalem jednym palcem(dosłownie jednym palcem)a co do pedału sprzegła to tak lekko chodzi ze sie zastanawiam czy ma tak byc hehehe :naughty:a co do ceny to ja dałem 800za komplet,jakies tam uszczelniacz itp..a o wymianie to nie wspomne,bo robione w aso :kwasny:strasznie drogo.aha i przez aso załatwiali mi sprzegło oczywiście zamiennik,bo orginał to 1200zł.
sokolnh Opublikowano 4 Lipca 2008 Opublikowano 4 Lipca 2008 sprzęgło axa (nie wiem co to za firma i chyba tak sie pisze tak mi powiedział mechanik) moze zaxa (sachs-a) ?
Rekomendowane odpowiedzi