Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B8] S-Line 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zapytaj szefa czy nie potrzebuje pracownika.:decayed:

Opublikowano

tax miesiecznie ? a nie rocznie albo co pol roku ?

Opublikowano

fajne autko :wink:

Opublikowano

Na tablicach masz 61 czy 12 ??

Z tym taxem coś pomyliłes bo road taxu rocznie na to auto z tym silnikiem jest 120 funtów, przynajmniej ja tyle płace na rok :wink: Chyba, ze masz na mysli jakis inny podatek czy coś albo finance :decayed:

Mozna wiedziec ile firma wywaliła funtów za ta A4 z przebiegiem ok 15 tys mil?? bo chyba cos koło tego masz nie?? :wink:

Ps. juz wiem skąd to zamieszanie z tym taxem, wstawiłes znaczek funta a forum go nie ogarnia i dlatego wyszło zamieszanie z tym taxem :wink:

Opublikowano
  • Autor

Fakt - znaczek funta tu zamieszal, aczkolwiek tplace ok 110 funciszy miesiecznie taxu (nie ma to nic wspolnego z Road Tax). Auto sluzbowe (jesli jest przypisane indywidualnie) jest traktowane jako przychod - z tego powodu jest specjalny tax - dziala to na zasadzie obnizenia kwoty wolnej od podatku.

Na tablicach mam 12.

kosztowal 21k :)

Opublikowano

To teraz wszystko jasne :wink:

Produkcja 2011 a pierwsza rejestracja 2012 i dlatego nie masz polifta. Czyli ogólnie masz auto 2011r a na angielskie warunki 2012 :wink:

O tym podatku nie wiedziałem ale to dlatego, że tu nigdy nie miałem auta służbowego, najwyżej z wypożyczalni np na 2 tygodnie firma mi dawała jak miałem dużo do jeżdżenia.

21 tys to dobra cena za ten rok, przebieg i wypasik

Opublikowano
  • Autor
To teraz wszystko jasne :wink:

Produkcja 2011 a pierwsza rejestracja 2012 i dlatego nie masz polifta. Czyli ogólnie masz auto 2011r a na angielskie warunki 2012 :wink:

O tym podatku nie wiedziałem ale to dlatego, że tu nigdy nie miałem auta służbowego, najwyżej z wypożyczalni np na 2 tygodnie firma mi dawała jak miałem dużo do jeżdżenia.

21 tys to dobra cena za ten rok, przebieg i wypasik

Zgadza sie, cena dobra. Ale usmialem sie niezle jak go kupowalem bo w salonie zagialem pare razy sprzedawce. Na przyklad pytam go czy to nawigacja 3G czy 2G a on na to "yyyyy...... nie wiem, ta jest bez twardego dysku" ;)

Co prawda myslalem, ze bedzie oszczedniejsza bestja ale co tam :) Dlugo sie bronilem przed sluzbowym ale juz za duzo jezdze i szkoda mi prywatnego bylo.

Opublikowano

Fajna sztuka ...kolor super!! kolego jakie masz ET felgi? jak byś mogł zreknąć :)

Opublikowano

2. Samochod jest przypisany do mnie przez kolejne 3-4 lat wiec praktycznie jest moj.

A jak wypozycze auto z wypozyczalni to tez bedzie moje ? :facepalm::grin:

Opublikowano
  • Autor

2. Samochod jest przypisany do mnie przez kolejne 3-4 lat wiec praktycznie jest moj.

Idz meczyc gdzie indziej.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ale porównanie..., chyba normalne, że jak ktoś dostaje auto na kilka lat to będzie o nie dbał jak o swoje, żeby mu się jeździło tym autem jak najprzyjemniej. Wiele osób kupuje auta na 2-3 lata a mimo to je pieści itp., a wychodząc z Twojego założenia to po co... można pojeździć trupem a później i tak go sprzedać.

Opublikowano

i ja poproszę taką służbówkę ;-)

Opublikowano

Tu się mylisz... Znam firmy w PL w których pracownicy (wyższy szczebel) otrzymuje auto. W zależności jak jest leasing 3-4 lata albo 150tys i przez ten okres jeden użytkownik to użytkuje. Po tym okresie może go wykupić od firmy. Ja w tym nie widzę nic dziwnego ponieważ wtedy użytkownik dba o auto a nie jak się przyjęło, że jak służbowe to trzeba naqrwiać i śmietnik z wozu robić.... polska mentalność...:facepalm:

Opublikowano

Tu się mylisz... Znam firmy w PL w których pracownicy (wyższy szczebel) otrzymuje auto. W zależności jak jest leasing 3-4 lata albo 150tys i przez ten okres jeden użytkownik to użytkuje. Po tym okresie może go wykupić od firmy. Ja w tym nie widzę nic dziwnego ponieważ wtedy użytkownik dba o auto a nie jak się przyjęło, że jak służbowe to trzeba naqrwiać i śmietnik z wozu robić.... polska mentalność...:facepalm:

m.in. w naszej firmie tak jest :whistling::wink:

Opublikowano

Mój kolega też dostał taką służbówkę ale w benzyniaku ;-)

Zawsze coś ;-)

a sam posiada a3 z 2000r ;-)))

Opublikowano

Firmowa czy nie ale robi wrażenie, i ładny kolor przede wszystkim :wink: