Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Cieknie z filtra paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

dzisiaj zauważyłem, że na filtrze paliwa, w tym wgłębieniu dookoła filtra, jest trochę paliwa. Jeden z węży, po lewej stronie motylka (bo chyba tak to się nazywa?) jest wilgotny. Gdzie szukać przyczyny? Obejma na wężu nie trzyma?

Pozdrawiam

Opublikowano

Zapewne jest tak jak napisales jeden z wezy nie trzyma. Po lewej stronie masz waz ktorym paliwo trafia z baku do filtra wiec moze to on. Niekiedy jest tak ze wezyki kruszeja i trzeba je wymienic na nowe ( ja tak mialem) bo jak za mocno dokrecisz przetniesz gume. Wytrzyj filr do sucha odpal samochod i patrz ktorym wezykiem cieknie.

Opublikowano

Wymień opaskę zaciskową i po sprawie.

Opublikowano

No i nie koniecznie musi tu chodzić o opaskę, bo wystarczy , że wymieniający zrobił podstawowy błąd i nie radząc sobie z założeniem węża na krócieć filtra napychał go śrubokrętem i podziurawił lekko nie przykładając uwagi i już masz paliwo na filtrze, do tego również mogą się pojawić lekkie problemy z rozruchem bo przez noc wejdzie trochę powietrza w układ... W takim wypadku należy ostrym nożem skrócić końcówkę węża i rękami go nałożyć z powrotem.

Opublikowano

Nie popadajmy o razu w paranoje że przewód ktoś srubokretem przedziurawil hahaha. Kolega napisał że leci spod węża opaska kosztuje grosze i tak będzie wąż ściągał to zobaczy stan przewodu.

Opublikowano

Witam,

wygląda na to że opaska już nie trzyma tak jak powinna. Teraz pytanie, kupić taką zwykłą skręcaną? Czy coś takiego jak jest w oryginale, jeśli w ogóle takie można kupić?

Pozdrawiam

Opublikowano

Daj spokój z tymi oryginalnymi skręcane są o wiele lepsze i prostsze w montażu.

Opublikowano

Witam

a może ktoś kojaży rurkę co leci razem z dwoma rurkami do filtra paliwa ale konczy sie z 30 cm przed nim ?? Cieknie mi z niego waha i to konkretnie :/