szeryf Opublikowano 21 Marca 2013 Opublikowano 21 Marca 2013 Witam, dzisiaj zauważyłem, że na filtrze paliwa, w tym wgłębieniu dookoła filtra, jest trochę paliwa. Jeden z węży, po lewej stronie motylka (bo chyba tak to się nazywa?) jest wilgotny. Gdzie szukać przyczyny? Obejma na wężu nie trzyma? Pozdrawiam
alpinex Opublikowano 22 Marca 2013 Opublikowano 22 Marca 2013 Zapewne jest tak jak napisales jeden z wezy nie trzyma. Po lewej stronie masz waz ktorym paliwo trafia z baku do filtra wiec moze to on. Niekiedy jest tak ze wezyki kruszeja i trzeba je wymienic na nowe ( ja tak mialem) bo jak za mocno dokrecisz przetniesz gume. Wytrzyj filr do sucha odpal samochod i patrz ktorym wezykiem cieknie.
martinus Opublikowano 23 Marca 2013 Opublikowano 23 Marca 2013 No i nie koniecznie musi tu chodzić o opaskę, bo wystarczy , że wymieniający zrobił podstawowy błąd i nie radząc sobie z założeniem węża na krócieć filtra napychał go śrubokrętem i podziurawił lekko nie przykładając uwagi i już masz paliwo na filtrze, do tego również mogą się pojawić lekkie problemy z rozruchem bo przez noc wejdzie trochę powietrza w układ... W takim wypadku należy ostrym nożem skrócić końcówkę węża i rękami go nałożyć z powrotem.
.Pablo. Opublikowano 23 Marca 2013 Opublikowano 23 Marca 2013 Nie popadajmy o razu w paranoje że przewód ktoś srubokretem przedziurawil hahaha. Kolega napisał że leci spod węża opaska kosztuje grosze i tak będzie wąż ściągał to zobaczy stan przewodu.
szeryf Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Opublikowano 25 Marca 2013 Witam, wygląda na to że opaska już nie trzyma tak jak powinna. Teraz pytanie, kupić taką zwykłą skręcaną? Czy coś takiego jak jest w oryginale, jeśli w ogóle takie można kupić? Pozdrawiam
.Pablo. Opublikowano 25 Marca 2013 Opublikowano 25 Marca 2013 Daj spokój z tymi oryginalnymi skręcane są o wiele lepsze i prostsze w montażu.
bongod Opublikowano 1 Listopada 2013 Opublikowano 1 Listopada 2013 Witam a może ktoś kojaży rurkę co leci razem z dwoma rurkami do filtra paliwa ale konczy sie z 30 cm przed nim ?? Cieknie mi z niego waha i to konkretnie :/
Rekomendowane odpowiedzi