Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Do czego służy ten plastik????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dzisiaj wymieniłem uszczelkę w chłodnicy oleju i w niej znajduje się taki plastik:

USZCZELKA CHŁODNICZKI OLEJU VW AUDI SEAT SKODA ORG (3117768052) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ułamał mi się i nie zamontowałem go,uznałem ze i tak nie ma to sensu i teraz zastanawia się do czego jest ten plastik??

Opublikowano

Prawdopodobnie chodzi o odpowiednie ukierunkowanie przepływu oleju przez pakiet chłodnicy, celem zmaksymalizowania jej wydajności :eusathink:

Opublikowano
  • Autor
Prawdopodobnie chodzi o odpowiednie ukierunkowanie przepływu oleju przez pakiet chłodnicy, celem zmaksymalizowania jej wydajności :eusathink:

Ale olej leci przez środek i czego nie widać na tym zdjęciu jedną rurką(mowa o tej bocznej)bo druga jest zaślepiona..

Pytanie czy to jest istotna cześć????Słyszałem ze usuwa się chłodniczke i nie ma z tym problemów:eusathink::eusathink::eusathink::eusathink:

Opublikowano

Problem z wysoką temperaturą oleju może się pojawić przy temperaturach rzędu 25 i więcej st.C na plusie i dużym obciążeniu silnika :decayed:

Opublikowano
  • Autor

od nast tyg biorę sie za szukanie tego plastiku używki:wink:

Fakt co fabryka dała to czasem pomaga:decayed:

---------- Post dopisany 26-03-2013 at 16:33 ---------- Poprzedni post napisany 23-03-2013 at 20:39 ----------

Wiec dzwoniłem do ASO wg tego co tam mają to nie ma tam żadnego plastiku :facepalm:

Może ja mam chłodniczkę od czegoś innego:decayed:

Opublikowano

oczywiscie ze to jest potrzebne jak kolega wyzej napisal reguluje przeplyw oleju,a pomysly typu usuwanie chlodniczki oleju z silnika z turbina zostawiam bez komentarza,chyba ze ktos ma duzo kasy na remonty silnika.zagotownie oleju w silniku de facto znaczy jego zatarciem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Z tym usunięciem chłodniczki to jest tak ze jak nie dajesz w palnik to większych problemów nie ma ale i tak nie zrobiłbym tego mojemu aucie:wink:

Poszukam używki lub spiszę nr i podzwonię po innych aso.

---------- Post dopisany 06-04-2013 at 12:07 ---------- Poprzedni post napisany 29-03-2013 at 15:05 ----------

Podjechałem do kolesia który handluje częściami i znaleźliśmy z trudem ten plastik,nawet juz wiem jak go umiejscowić:wink:

Za 10 zł nię bedę ryzykował,w nast tyg wymiana:decayed: