Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Szyba do wymiany . Jaka kupic ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

co zrobic ? dzisiaj jechalem dwupasem i dostalem kamieniem w przednia szybe po godzinie szyba zaczela pekac i jest do wymiany .

Czy kupic szybe używana z audi czy nowa z innej firmy ? ?

Opublikowano

Bierz Pilkington takie same idą na 1wszy montaż:wink: Porób foty przed wymianą gdybyś sprzedawał kiedyś auto:wink:

Jakby co szukaj Batrex-a koło Twej mieściny:decayed:

Opublikowano
  • Autor

Dzieki wielkie zdjęcia właśnie zrobiłem . Przy sprzedaży zawsze się przydadzą ;))

Opublikowano

Ja kupowałem Pilkingtona i szczerze mówiąc...szajs. Być może produkcja na pierwszy montaż jest robiona i pilnowana jak należy. Ale jak już model wychodzi z katalogu producenta samochodu to przypuszczam, że i Pilkington przenosi produkcję starych szyb na daleki wschód i odpuszcza trochę na jakości.

Opublikowano
  • Autor

a to jaka proponujesz ?

Opublikowano
a to jaka proponujesz ?

Szczerze mówiąc... albo używaną ori albo coś nowego co będzie w dobrej cenie akuat. Ja chciałem kupić Sekurit bo u mnie właśnie tego producetna są ori szyby ale był problem z dostępnością, była droższa więc wziąłem Pilkingtona wiedząc, że oni też robią szyby na pierwszy montaż dla wielu producentów aut. Po dwóch tygodniach dostałem kamieniem w nowiutką szybkę, na szczęście nie trzeba było znowu wymieniać ale wkurwa zaliczyłem niezłego. Facet z warsztatu jak to zobaczył to się uśmiechnął tylko i powiedział, że trzabyło se jeszcze droższą szybę kupić...

A ten Pilkington co go mam to szajs bo niby dbam o wycieraczki, mam cały czas założone pióra Aero kupowane w ASO a szyba wygląda jakby pióra wydrapywały dziurę w szkle. Pięknie "wyryty" jest obszar działania wycieraczek, możesz wypucować auto a patrzysz na szybę i widzisz jakby przednia była cała ukurzona i tylko wyciraczkami machnięta i w tym obszarze czysto.

Opublikowano

mam pilkingtona ponad rok i nie zauważyłem żeby coś się z nią działo, a ogólnie rzecz biorąc teraz wszystko robią tandetne

Opublikowano

Polecam NordGlass mam juz 3 lata i zadnych problemow

Opublikowano

pilkington u mnie siedzi już półtora roku i wszystko spoko, szyba się nie rysuje od wycieraczek jak u kolegi wyżej (wycieraczki Bosch Aereo)

Opublikowano

Pilkington

nie mam żadnych problemów