Skocz do zawartości
IGNOROWANY

nietypowa usterka centralnego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wymieniałem ostatnio drzwi (kompletne).

Podczas zamykania auta wszystko jest ok.

Podczas zamykania coś syczy w okolicy prawej tylnej klamki (te drzwi były wymienione)

Wężyk nie jest uszkodzony (tak myślałem na początku)... czy jest możliwe uszkodzenie (nieszczelność) silownika???

Jeszcze jedna zastanawiająca uwaga.

Podczas zamykania pompka chodzi 2-3 sek. i nic nie syczy - jest 100% sprawnie.

Podczas zamykania nie dosyć że syczy to pomkpa pracuje ok 15 sek.

Mało tego jak próbowałem namierzyc syczenie to musialem kilka razy pod rząd zamknąć i otworzyć i ona przestała po kilku próbach działać w ogóle.

Po kilku minutach ożyła i zanowu działała przez kilka prób... WTF? Tam jest jakaś przeciążeniówka, wyłącznik terminczny? WTF?

W momencie kiedy pompka nie działała to centralna (dokładana) migała kierunkami i mało tego to prawidlowo działało oświetlenie wnętrza...

Ma ktoś pomysł co z tym robić? Wymienić siłownik? Wymienić pompkę, kompresorek? Pól wieczoru wczoraj drapałem się po głowie i nic nie wiem :)

Dodam że przed wymianą drzwi (wraz z siłownikiem) nie działo sie nic...

Opublikowano

Tam jest wyłącznik termiczny chyba. Mi w c4 się spaliły dwie pompki nim znalazłem nieszczelność w klapie bagażnika :doh:

Opublikowano

pompka ze przetsaje chodzic po kilku razach otwierania i zamykania to sie nie przejmuj. ja obstawiam na nieszczelnosc w drzwiach, moze byc wezyk na laczeniu drzwi ze słupkiem, moze byc uszkodzony silownik, w nim jest taka membrana. trzeba sciagnac tapicerke i zobaczyc gdzie syczy, najlepiej rozlaczyc silownik zatkac wezyk palcem i zamykac drzwi. jak bedzie chodzic bez problemu to oznacza ze znalazles awarie, jak nic nie pomoze to blizej drzwi rozlaczyc wezyk i znow zatkac, do skutku. najlepsza i najprostrza metoda.

Opublikowano

chyba znalazłem, wygląda na to że mój "fachowiec" nadłamał ten niebieski króciec w siłowniku bo cały się rusza i tam syczy.

Spróbuje to doraźnie uszczelnić poxiliną zanim nie kupię całego zamka...