Skocz do zawartości
IGNOROWANY

RADIO 2 DIN Symphony Za duży pobór prądu POMOCY...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam problem z oryginalnym radiem 2 DIN Symphony otóż gdy auto stoi 1 dobę to jest problem z odpaleniem i fis ciemnieje za każdym razem gdy po nocy odpalam auto to aku jest rozładowane

Nie dawno byłem u elektryka i po wszystkich pomiarach stwierdził że winne rozładowania aku jest Radio że pobiera za dużo prądu w stanie uśpienia i po zamknięciu auta pilotem.

Co może być powodem dużego poboru prądu przez Radio dodam że mam oryginalną bazę od telefonu przykręconą do tunelu środkowego.

Elektryk powiedział mi że trzeba wymienić jakiś kondensatorek w radiu a może to co innego?

Proszę was koledzy o POMOC...

Opublikowano

Odłacz radio na noc i sie dowiesz czy to napewno radio a nie cos innego. A co elektryk na kolanie odrazu rozkrecał Ci radio i stwierdził ze to kondensator robi zwarcie i pobiera za duzo praądu? Dlaczego nie zmienił tego kondensatora skoro wiedział co jest, moim zdaniem to sam nie wie a pierd...li zeby Cie naciągnąć.

pozdrawiam

Opublikowano

podłącz miernik pod radio i zamknij autko, radio wygasza sie całkowicie jakas minute po zamknieciu auta a nie odrazu..

Opublikowano

Do (trzmi3lu) to jest radio bo jak był wpięty bezpiecznik od radia to pokazywało na mierniku 0,6A a jak wypięliśmy bezpiecznik to pokazało 0,15A. A z tym kondensatorem to tylko przypuszczenia on nawet nie wyciągał radia i nie miał przy sobie zapasowego kondensatora żeby wymienić.

Do (Lukaszxxx) auto było zamknięte pilotem i czekaliśmy jakieś 3 minuty do pomiarów

Z tego co wiem to ten kondensatorek powinien pobierać prąd co jakiś czas dla podtrzymania pamięci radia a nie bez przerwy działać i pobierać prąd co wy na to???

Opublikowano

No o masz rozwiazanie.. kondensator..

Nawiasem mowiąc duzo ci pobiera, bo z tego co pamietam po wygasnieciu awaryjnych u mnie spodło do okolo 0,05A

Opublikowano

Czytałem że 0,15A to jeszcze w normie podobno są jakieś czujki od alarmu i one mogą tyle pobierać