Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Prawdopodobnie padnięta przetwornica.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nie świeci mi żarnik w lewej lampie w Audi a4 b6 z 2004r. Xenony są oryginalne valeo. Myślałem że spalił się żarnik ale przełożyłem go do drugiej lampy i działał więc zacząłem szukać przyczyny w lampie. Podjechałem do 2 elektryków którzy powiedzieli że prawdopodobnie padła przetwornica i teraz pytanie czy mogę przełożyć z dobrej lampy przetwornice na tą zepsutą lampę i sprawdzić czy będzie działać? czy mogą być jakieś inne przyczyny że nie świeci? bezpieczniki? itd

Opublikowano

Oczywiście że możesz ale jeśli przerzucałeś żarniki na na pewno padła przetwornica.

Jedna z rad którą tu otrzymasz to wysłanie jej do naprawy.

Ja zapłaciłem 110 zł wraz z wysyłkami.

****XENONY PRZETWORNICE PROFESJONALNA NAPRAWA**** (3004198314) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano
  • Autor

Kiedyś też myślałem że na bank przetwornica a upalił się tylko kabelek:) zlutowałem i było wszystko ok ale chyba najwyraźniej tym razem będę musiał się wykosztować... Ale bardzo Ci dziękuję za wiadomość i za tego linka z naprawami przetwornic, napewno skorzystam.:) Jeszcze tylko jutro przełoże te przetwornice i się upewnie.

Opublikowano

Przetwornic nie musisz przekładać,wystarczy lampy przełożyć (lewą podpiąć do prawej kostki i odwrotnie)/

Wtedy będziesz pewny usterki i mniej roboty.

Wtyczki pasują tyle że będziesz je musiał obrócić tylko o 180 stopni do podłączenia.

Ja tak robiłem.

Opublikowano
  • Autor

Nie no lampę przełożę na drugą stronę i podepnę to wiadomo że nie będzie świecić... bo prąd z głównej wtyki dochodzi normalnie do lampy, jestem tylko ciekaw czy w lampie znowu jakiś przewodzić się nie upalił np. Przełożę i tak te przetwornice i sprawdzę bo zmiana stronami lamp mi nic nie da, wiadomo że nie będzie świecić ta zepsuta :P

---------- Post dopisany 30-03-2013 at 16:42 ---------- Poprzedni post napisany 29-03-2013 at 17:44 ----------

I wszystko jasne, padła przetwornica;) mam nadzieje że nie zalana i da rade ją zrobić;) Temat do zamknięcia.

Opublikowano
Przetwornic nie musisz przekładać,wystarczy lampy przełożyć (lewą podpiąć do prawej kostki i odwrotnie)/

Wtyczki pasują tyle że będziesz je musiał obrócić tylko o 180 stopni do podłączenia.

Ja tak robiłem.

Podepnę się jeszcze pod temat. Mam podobny problem po jakimś czasie gaśnie bixenon w lewej lampie. Wyłączenie i włączenie i dalej świeci 5-10 minut i od nowa gaśnie. Podejrzewam również przetwornicę. Pytania:

1. Czy mogę przełożyć przetwornicę z lewej lampy do prawej i odwrotnie.

2. Jaka jest /i czy wogle jest/ różnica w przetwornicy dla zwykłego xenonu i bixenonu??

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Tak, u siebie przekładałem bez problemu przetwornice:) jeśli chodzi o drugie pytanie to nie wiem;) moją naprawiają właśnie :D nie wiem czy coś zdziałają bo podobno jakaś zalana była :/

Opublikowano

Ja tak robiłem.

Podepnę się jeszcze pod temat. Mam podobny problem po jakimś czasie gaśnie bixenon w lewej lampie. Wyłączenie i włączenie i dalej świeci 5-10 minut i od nowa gaśnie. Podejrzewam również przetwornicę. Pytania:

1. Czy mogę przełożyć przetwornicę z lewej lampy do prawej i odwrotnie.

2. Jaka jest /i czy wogle jest/ różnica w przetwornicy dla zwykłego xenonu i bixenonu??

1. możesz przełożyć ,są takie same

2.w bixenon jest 4pin (cienka) ,w xenonie przeważnie 12pin ma garb z jednej strony ,jeśli chcesz założyć ją do bixa musisz podszlifować plastikowe mocowanie przetwornicy, obydwie pasują do tych lamp bo podłączone są tylko 2 piny " + " i " - "