Skocz do zawartości
IGNOROWANY

fotele same grzeją!!! aaaauuuaa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej, jak nie rok to sraka.

Kilka dni temu po raz pierwszy po przekreceniu pokretełka podgrzewania foteli, nie grzały. Potem nie było reguły - raz grzały, a raz nie (ale przekrecalem pokretełka od grzania d*p). Za kazdym razem problem dotyczyl obu stron naraz , tj kierowcy i pasazera. Wczoraj nie przekrecalem pokretel od włączenia grzania d*p, za to kliknąłem grzanie tylnej szyby... nagle czuje ze mnie w dupe piecze. Na miejscu pasazera zimno. Zauwazylem analogie, wiec zaczalem klikac przyciski podgbrzewania tylnej/przedniej szyby - po kilku min moj fotel przestal grzac... Potem zauwazylem ze po włączeniu grzania tylnej szyby radio dostaje jakichs zakłóceń... Kilka godzin przerwy w jezdzeniu. Kolejny raz gdzie jade, włączenie grzania tylnej szyby nie powoduje zaklucen radia. Włączenie nawiewu przedniej szyby(grzanie), uruchamia znów grzanie w moim fotelu... Po kolejnych kilku godzinach wszystko działa jak trzeba.... Oszaleć można.

Podłączałem vaga, ale nie wiem czy dobrze szukam - chyba trzeba wejsc w "klimatyzację"? Jesli tak, to tam jest jeden błąd - zwarcie do masy sporadyczny.

Moja wiedza o elektryce jest na poziomie umiejętności wymiany zarówki... Naprowadźcie co zrobić. Czy to padł cały panel klimatronika wraz z grzaniem d*p, czy to tylko gdzies jest jakies zwarcie.. jesli tak, to moze to co opisalem naprowadza na jakies miejsce??

Opublikowano

coś jest z panelem klimatronica - trzeba podmienić z innego auta, bo nie chce mi się wierzyć, ze to jakieś zwarcie.

Opublikowano

hmm... a teraz działa pasażer a nie działa kierowcy... Bezpiecznik caly. Gdzie idzie wiązka podgrzewania d*py? gdzies widzialem na schemacie jakąś kostkę z pinem/ drugim bezpiecznikiem? dla każdej ze stron...? gdzie to moze byc?