Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie amory wybrac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

I wybieram SACHS.

Opublikowano

Witam,

Ja u siebie mam amorki firmy Gabriel (USA). Chyba niewiele tego towaru dostępne jest u nas w PL. Jeżdźę 2 lata (3 się zaczął) jak wsadziłem (przebieg około 80kk na tym komplecie) i nie mam zastrzeżeń. Kilka dni temu po przeglądzie - wynik 78% uznaję za bardzo dobry.

Link do produktu: Gabriel | G51740 Ultra Spring Seat Detailed Specifications

Mam do odsprzedania jeszcze 2 komplety w okazyjnej cenie jeśli jest ktoś zainteresowany - prv.

PS: Chętnie mogę też z kimś się zamienić 1 komplet przednich (oczywiście nowe, zapakowane w oryginalne opakowania) na jeden tylnych wymienię bo niedługo będzie szykowała się wymiana włąśnie tych :-)

Opublikowano

maestrus poszedł priv

Opublikowano

Od siebie mogę polecić Kayaba, są naprawdę dobrej jakości. W przyszłości jeżeli będę zmieniał, również zdecyduję się na tą firmę.

Opublikowano

Krzysztof, z paska nie pasują, różnią się tylnymi. Tak samo z A6 C5.

Tylko ta środkowa aukcja może być:

AMORTYZATORY AUDI A4 SEDAN KPL. BILSTEIN! (3124111062) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

Czasami mają jeden opis, czasami sami nie wiedzą, trzeba dzwonić i się dopytać dokładnie, ewentualnie podać nr amorków.

---------- Post dopisany at 21:35 ---------- Poprzedni post napisany at 21:17 ----------

Tu możesz sam sobie sprawdzić:

katalog części

Amorki powinieneś mieć:

PNE-3116 - przednie

BNE-2920 - tylne

ale polecam kupić te jakbyś miał zamiar wsadzić jakieś niższe springi w najbliższej przyszłości:

VNE-4577 - przednie

BNE-A537 - tylne

Jeśli nie zamierzasz to wkładaj tak jak wcześniej napisałem.

Opublikowano
Czasami mają jeden opis, czasami sami nie wiedzą, trzeba dzwonić i się dopytać dokładnie, ewentualnie podać nr amorków.

---------- Post dopisany at 21:35 ---------- Poprzedni post napisany at 21:17 ----------

katalog części

Amorki powinieneś mieć:

PNE-3116 - przednie

BNE-2920 - tylne

ale polecam kupić te jakbyś miał zamiar wsadzić jakieś niższe springi w najbliższej przyszłości:

VNE-4577 - przednie

BNE-A537 - tylne

a z firmy sachs jakie byś polecił ??

---------- Post dopisany at 13:13 ---------- Poprzedni post napisany at 12:52 ----------

katalog części

Amorki powinieneś mieć:

PNE-3116 - przednie

BNE-2920 - tylne

VNE-4577 - przednie

BNE-A537 - tylne

jak szukam po necie jakie sa ceny to pod tym drugi mzestawem co mi napisałęs jesli chodzi o amory tył to wyswietlaja mi sie do kombi a ja mam sedan? czy to jest to samo jesli chodzi o amortyzator?

Opublikowano

Trzeba by było się tylko upewnić że mocowanie jest to samo ale na pewno byłyby sztywniejsze. Ja miałem Avanta i właśnie takie kupowałem.

Odnośnie Sachs, firma dobra ale słyszałem że trochę reklamacji mają. Możesz też spróbować Kyb ale ja się zraziłem, padły po niespełna 2 latach i 20 tysiącach km.

Opublikowano

powied zmi jeszcze ten drugi komplet co mi poleciłes to amory maja zmiejszony skok ? bo mysle zalozyc sprezyny obnizajace. na zwyklych podobno mozna do 30mm? a na tych o mniejszym skoku do ilu ?

Opublikowano
  • Autor

kupione Sachs w sobote montuje.

Opublikowano
powied zmi jeszcze ten drugi komplet co mi poleciłes to amory maja zmiejszony skok ? bo mysle zalozyc sprezyny obnizajace. na zwyklych podobno mozna do 30mm? a na tych o mniejszym skoku do ilu ?

Nie wiem bo nie miałem jednego i drugiego w ręce. Raczej wątpię, W katalogu Bilsteina pisze że można zastosować i do takich i takich sprężyn. Ja miałem Eibacha Pro Kit -30mm i było w miarę ok. Jeśli jednak ktoś stawia na prowadzenie to proponowałbym jednak zamiast B4 B6. Mi zależało również na komforcie gdyż jeżdżę z rodziną. W stosunku do 1BA nie wiele się zmieniło ale prowadzenie znacznie się poprawiło.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
VNE-4577 - przednie

BNE-A537 - tylne

zamowione relacja w ciagu tygodnia po montarzu zestawu

A pytałeś się o ten tył? Pasuje wszystko z Avanta?

Opublikowano

sprzedawca zapewnial ze tak.paczka doszla. amor jest taki sam jak w sedanie jedynie na dole co do belki sie mocuje jest wezsze mocowanie niz w oryginale.musze z tym cos wymyslec

Opublikowano
sprzedawca zapewnial ze tak.paczka doszla. amor jest taki sam jak w sedanie jedynie na dole co do belki sie mocuje jest wezsze mocowanie niz w oryginale.musze z tym cos wymyslec

Powinny być tulejki, wkładasz obok i przez wszystko tą długą śrubę :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Powinny być tulejki, wkładasz obok i przez wszystko tą długą śrubę :wink:

no masz racje byly w zestawie. po zlozeniu tylu jak narazie to takie trzeszczenie gumy sie z tylu udziela zastanawiam sie czemu..??

Opublikowano

Podpinam się do tematu, ponieważ też mam dylemat jeśli chodzi o amortyzatory no i zawieszenie ogólnie. A co sądzicie o "amortyzatorach sportowych". Mam tu na myśli konkretnie taki zestaw na tył Amortyzatory sportowe Audi A4 B5 MTS-technik tylne (3164626399) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Są stosunkowo tanie. Pytanie tylko czy nadają się do seryjnego zawieszenia(avant) no i jak z ich żywotnością?

Opublikowano

Jeździłem na takich i powiem że w połączeniu z -40 mm sprężynami przy małych prędkościach było ok. Przy większych wg mnie za miękkie.