Dzekson Opublikowano 30 Marca 2013 Opublikowano 30 Marca 2013 Witam mam problem z moją a4 miałem problem z twardym hamulcem w mojej audi więc postanowiłem wylać domniemaną wodę z serwa. Jak się okazało wody w serwie nie miałem no ale żeby je wyciągnąć musiałem odkręcić pompę hamulcową i zapowietrzyć układ. Przy odpowietrzaniu układu okazało się, że hamuje mi tylko jedna sekcja. Mianowicie prawy przód i lewy tył. Przy pozostałych kołach gdy podpompuje hamulcem i chce zaworkiem odpowietrzyć, hamulec pozostaje twardy a z zaworka tylko kapie lekko płyn. Zauważyłem, że od pompy hamulcowej idą dwa przewody do pompy ABS, i jeden wytwarza dużo większe ciśnienie, a drugi własnie po odkręceniu przewodu, pedał nie wraca i jest twardy. Wina leży po stronie pompy hamulcowej czy pompy ABS ? Po odczytaniu błędów ABS z VAG'a wyskoczyły mi 2 błędy: 65535 - No Errors OR Control Module Malfunction 01435 - Breake pressure Sensor jednak po skasowaniu błędy nie powróciły Jakieś pomysły ?
Dev Opublikowano 30 Marca 2013 Opublikowano 30 Marca 2013 z jakiego zaworka lekko kapie płyn ? po zmianie pompy nie musiało dojsc do zapowietrzenia ukladu mogłeś chwile pogłówkowac lub zapytac na forum
Dzekson Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Opublikowano 30 Marca 2013 Z zaworka do odpowietrzania. Wspomagania hamowania już nie mam wcale. A masz jakieś pomysły?
Dev Opublikowano 31 Marca 2013 Opublikowano 31 Marca 2013 Odepnij przewod od zacisku i wówczas przepompuj Sprawdz czy Vagiem odpala procedura odpowietrzania
Dzekson Opublikowano 31 Marca 2013 Autor Opublikowano 31 Marca 2013 Odepnij przewod od zacisku i wówczas przepompujSprawdz czy Vagiem odpala procedura odpowietrzania Odpinalem przewód ale przy pompie ABS i tam już nie ma ciśnienia. Podpialem Vaga, później kanał 3-ABS i grupa 002 w Basic settings ale wyskakuje mi napis not supported...
Rekomendowane odpowiedzi