Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Syrena alarmu fabrycznego nie działa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam fabryczny alarm w module komfortu 8E0 959 433 AJ. Podczas gdy alarm się załączy - od czujnika wewnątrz auta - włącza się tylko szybkie miganie kierunkowskazów. Nie słychać syreny. Syrena jest zamontowana pod tapicerką bagażnika z prawej strony. Dotarłem do niej. Jest podłączona 3-ma przewodami. Na tych przewodach: 1 - masa, 2 - 5 V, 3 - zasilanie 12 V , i te napięcia nie zmieniają się w zależności od tego, czy alarm jest włączony lub nie.

Czy syrenę można sprawdzić poza samochodem, czy jest sprawna ? Czy może w ustawieniach modułu komfortu trzeba aktywować syrenę ?

---------- Post dopisany 03-04-2013 at 10:50 ---------- Poprzedni post napisany 30-03-2013 at 18:42 ----------

Zrobiłem odczyt błędów z "modułu komfortu" i wyszło:

Address 46 -------------------------------------------------------

Controller: 8E0 959 433 AJ

Component: Komfortgerát T9F 0619

Coding: 06730

Shop #: WSC 00000

1 Fault Found:

01134 - Alarm Horn (H12)

49-00 - No Communications

Z tego wynika, że syrena może być uszkodzona. Czy ktoś sprawdzał działanie syreny po wymontowaniu z samochodu ? Czy jest taka możliwość ?

Opublikowano

Cześć

Mam podobną sytuację. VAGiem nie czytałem ale mam syrenę już wymienioną, w poprzedniej wylały się baterie.

Objaw mam taki, syrena nowa podłączona, podczas podłączania wtyczką słychać takie delikatne "pyk". Niestety syrena nie daje sygnału przy zamykaniu/otwieraniu samochodu.

Czy trzeba nową syrenę zakodować vagiem do samochodu?

---------- Post dopisany at 20:56 ---------- Poprzedni post napisany at 08:57 ----------

OK, u mnie działa syrena... jeśli to "pikanie" można nazwać działaniem... Chyba podciągnę sygnał z wnętrza syreny, przez przekaźnik podłącze do innej, normalnej - i przedewszystkim głośnej. Musze sprawdzić jakie napięcie pojawia się na styku samego układu brzęczka, czy da się tam podłączyć przekaźnik

Pozostaje tylko kwestia ciszy podczas zamykania drzwi z pilota - to jest pewnie VAG

pozd

Opublikowano

Witam mam ten sam problem mozna zamontowac nie fabryczna bo oryginalna ledwo co ja slychac i podpiac masa i do plusa ten 3 przewod od czego wogole

Opublikowano

Witam :) mam pytanko gdzie dokaldnie znajduje sie syrena od alarmu fabrycznego?

Opublikowano

Prawy tyl - sciagnij boczek i na dole za nadkolem zobaczysz - dokladnie pod wlewem na samym dole

Opublikowano

Pozostaje tylko kwestia ciszy podczas zamykania drzwi z pilota - to jest pewnie VAG

pozd

kodowanie komfortu:

+1024 – dodatkowe potwierdzenie aktywacji alarmu przez pojedynczy sygnał dźwiękowy z syreny alarmu