Kaszana Opublikowano 30 Marca 2013 Opublikowano 30 Marca 2013 Witam, Od momentu kupna mam problem z ABSem... Mianowicie nie ważne na jakiej nawierzchni i przy jakiej prędkości zawsze załącza się przy końcowej fazie hamowania... To już staje się niebezpieczne Przykładowo: Dojeżdżam do skrzyżowania naciskam hamulec i gdy auto już praktycznie stoi nagłe czuje jak pedał hamulca zaczyna mocno odbijać. Towarzyszy temu charakterystyczny aktywnemu w danej chwili ABSowi dzwięk. Co to może być? Czy to na pewno ABS? Problem zaczyna się nasilać... Pozdrawiam
Dev Opublikowano 31 Marca 2013 Opublikowano 31 Marca 2013 Zle ustawienie czujnika (ów) wzgledem koronki (ek). Prawidlowe 0.6-0.8mm. Przy ktorym kole grzebales ?
Kaszana Opublikowano 31 Marca 2013 Autor Opublikowano 31 Marca 2013 Własnie chodzi o to, ze przy żadnym :x Od momentu kupna tak już mam, czas najwyzszy cos z tym zrobic Te czujniki trzeba wymienic czy jakos na nowo ustawic?
Dev Opublikowano 31 Marca 2013 Opublikowano 31 Marca 2013 Ustawic na nowo. Podepnij vaga i zobacz jakie sa prędkości na kolach. Tam gdzie wynik odbiega od pozostalych tam jest usterka.
kudalty66 Opublikowano 31 Marca 2013 Opublikowano 31 Marca 2013 może tez byc uszkodzony pierścień od ABSu, tak jak Dev mówi, sprawdzisz które koło Vagiem/Vcds em,.
Smiszny Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Też tak miałem to poprostu je docisnąłem i wszystko wróciło do normy
Rekomendowane odpowiedzi