Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[b6 awx] a4 b6. Nie działa navi- help!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jestem nowy na forum, mam na imię Rafał, mam no juz prawie 20 lat i w końcu trzeba było kupić jakąś furę ;) Miał być leon -.- Ale rozsądek do mnie przemówił i 11.02.2013 zakupiłem właśnie Audika ;) Wszyscy mnie pytają po co mi kombi skoro jestem jeszcze młody.

Może i mają trochę racji, ale wygoda i komfort jazdy jest nie do porównania z benzyną po pierwsze, a po drugie kombi w tej budzie moim skromnym zdaniem wyglądają lepiej niż sedany. Do Rzeczy.

Audi posiada silnik oczywiście 1.9 TDi o oznaczeniu AWX Moc 130 seryjnie plus założony jest jakiś chip na około 150 km Rocznik 2002 , przebieg 177 podczas zakupu teraz już ponad 180 . Autko od 3 lat w Polsce, sprowadzone z Włoch, w Polsce jeździła nim starsza kobieta więc wytłuczone nie jest ;)

Najważniejsze napisałem teraz szczegóły ;)

Wyposażenie:

- el, regulowane fotele we wszystkich płaszczyznach plus pompowane lędźwie plus pamięć dla 4 ustawień.

- kierownica S-line trójramienna

- 4 el szyby

- klimatronic 2 strefy

- nagłośnienie firmy Hert'z plus seryjny woofer w bagażniku

- Alusy 17" oryginały Audi

- Zawieszenie Bilstein sztywniejsze i niższe czyli tak jak w S-line ;)

- listwy na progach od RS4 ( z jednej strony od s4 muszę dokupić od RS'ki)

-Zderzaki w kolorze nadwozia

- Chromowane relingi oraz lusterka

- lewarek zmiany biegów od S-line

- granatowy środek

- wykończenia pseudo drewnem ;)

To by było na tyle ;)

Autko ma 2 wgnioty na masce ponieważ poprzedni właściciel uderzył a sarnę , wymieniana była szyba oraz zderzak oczywiście zderzak wpadł seryjny zamiast od S-line. maski typ nie robił bo stwierdził , że woli sprzedać w takim stanie w jakim jest niż, potem się męczyć ze sprzedażą bo każdy by mówił, że bita.

Sprawdzałem ją czujnikiem , była malowana dookoła oprócz klapy bagażnika aczkolwiek szpachli nie ma pod lakierem więc jest możliwość, że samochód nie był bity ;)

W planach mam :

- wyklepać i pomalować machę,

- kupić dokładkę zderzaka od S4,

- Odnowić Alusy,

- dokupić listwę jedną od Rs'ki

- przyciemnić szyby,

- kupić Radio Audi Navi Plus. ( obecnie posiadam Concert II jeżeli ktoś chętny to jest na sprzedaż)

- zmienić podsufitkę na czarną,

- tylną kanapę pasowało by wyprać bo jest kilka plam

- zakupić oryginalne dywaniki

- odnowić gril bo trochę chrom odpada.

Spalanie w granicach 6,5 litra , moc jak dla mnie zadowalająca w porównaniu z ojca A6 też 130 tylko bez chipa to A4 jedzie o wiele wiele lepiej.

Jeżeli interesuje was cena no to strzelać ile mogłem zapłacić, zobaczymy czy ktoś trafi ;p

Łapcie kilka fotek ;)

img_1106_834220.jpg

img_1190_380187.jpg

img_1107_220700.jpg

img_1122_887497.jpg

img_1052_900047.jpg

img_1092_777282.jpg

img_1087_253938.jpg

Pierwszy Mod- Xenon 8000K :naughty:

img_1421__641687.jpg

img_1431__975082.jpg

Po jakimś czasie posłuszeństwa odmówiła szyba kierowcy...

img_1422__444731.jpg

Niedawno zawitało RNS-E Plus klima 2din z B7 oczywiście z niesprawnym podgrzewaniem...:D

1504005_655145257878141_1620807977_n__256059.jpg

Następny plan to koło czerwca wsadzić jakieś 18' :wink:

Kit od S4 mi się marzy ale to chyba musiał bym ściga pogonić, żeby to kupić a tak się raczej nie stanie więc to bardziej odległa przyszłość ...:D

Jakaś niższa zawiecha też może wpadnie na wiosne.

I oczywiście wiele innych pierdół o których nie będe pisał :D

Pozdroo ;)

Opublikowano

Nie jest to S- line, w środku nie masz nic z s- linea. A na zewnątrz są listwy z tym, że z przodu masz s line, a tylne S4 :decayed:. W ogóle jakiś dziwny mix :decayed:. Dziwne, żeby podsufitka odchodziła :kwasny:. W każdym razie bezawaryjności :hi:, a przebieg wsadź między bajki, auto z włoch czyli bez historii serwisowej, we Włoszech o auta nie dbają kompletnie. Chociaż nie mówie, zdarzają się rodzynki z takimi przebigami :wink:.

---------- Post dopisany at 20:06 ---------- Poprzedni post napisany at 20:04 ----------

W 2002r był już pakowany AVF? Nie wiedziałem nawet hehe :wink:.

---------- Post dopisany at 20:07 ---------- Poprzedni post napisany at 20:06 ----------

Strzelam, że dałeś 18- 20 tysięcy :kox::decayed::decayed:

Opublikowano
  • Autor

No wiem wiem, że to nie s-line ale coś ktoś próbował składać :) przebieg wiem jak sprawy wyglądają :) narazie porobiłem kilka pierdółek i nie związanych z mechaniką w sumie bo stabilizatory , i takie tam ;) Cena : 17 :) więc dobrze :)

Opublikowano

Tak jak pisze Chuck z s-line to tu nic nie ma ani w środku ani na zewnątrz oprócz listw na przednich drzwiach - jak masz ochotę na s-lina to duuuzo pracy i kasy przed tobą ale powodzenia i bezawaryjnosci

Opublikowano
No wiem wiem, że to nie s-line ale coś ktoś próbował składać :) przebieg wiem jak sprawy wyglądają :) narazie porobiłem kilka pierdółek i nie związanych z mechaniką w sumie bo stabilizatory , i takie tam ;) Cena : 17 :) więc dobrze :)

Czyli przestrzeliłem o 1000 złotówek :decayed:. No nic, życzę jak najmniej problemów z autem i oby służyło dobrze :wink:. Tak z ciekawości zapytam, nie patrzyłeś jakie są ceny rynkowe B6 avant w dieslu czy kupiłeś ją pod wpływem impulsu, bo była tania i ładna?

Opublikowano
  • Autor

Patrzyłem, patrzyłem na ceny, ale miałem ograniczony budżet bo jeszcze chodzę do szkoły a na samochód sam zarobiłem.

Opublikowano

Ladna baza do modow.... powodzenia w rezaniu s-lina i bezawaryjnosci....

Opublikowano

Gratuluje zakupu , oby służyła jak najdłużej bezawaryjnie :thumbup1:

Szkoda, że to jednak nie S-line i ten niebieski środek to troche padaka imho .

Zmieniaj naleśniki na jakieś konkret fotele np. półkubełki S-line albo Recaro tym bardziej, że masz fabrycznie pamięć ustawień o czym nie wspomniałeś w 1 poście ;)

Dekory też ogarnij bo drewno nie pasuje do tego auta. Sam miałem u siebie fabrycznie i jak tylko kupiłem auto to zmieniłem na szczotkowane alu 1Nk

Opublikowano

Fajna masz bryczke, zazdroszcze foteli w full electric wersji :) Tez kupilem swoja w wersji basic ale z tym ze ja wielbie sedaniki i benzyniaki, juz pakiet zewnetrzny Sline tj. zderzaki, listwy drzwiowe kratki xenony i listwy progowe i spojlerek leza w garazu i czekaja na cieple suche dni aby ogarnac. Koszt nie maly ale jak planujesz fura pojezdzic kilka lat to warto zainwestowac :rolleyes: jak swoja poskladam to wrzuce i swoj watek. Powodzenia ze swoja Adi oby sprawowala sie wzorowo :thumbup:

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Gratulacje zakupu.

Baza do modów jest jak najbardziej dobra :) widać że ktoś coś próbował rezać,

a co do felg to chyba nie są ori audi bo to wzór z R8 i jeszcze takich nie widziałem w 17 calach bo tyle chyba maja ?

Opublikowano

noo piękny pojazd , gratuluję zakupu no i żeby spisała się bez problemowo :) , pozdro z podkarpacia :D:):wink:

Opublikowano
  • Autor

Ohoho ile wypowiedzi ;)spidziorNo coś będe próbował rzeźbić ale budżet mnie mocno ogranicza ponieważ nie pracuję jeszcze ;) Muszę się ścigacza pozbyć i kasa zostanie zainwestowana w Audi ;)

turzol Fotele bankowo zostaną bo mają full elektrykę i w życiu ich nie zamienię ;) Drewno tez mi średnio leży , na jaki kolor proponował byś obkleić?

serfin Dzięki dzięki, wzajemnie ;)

spin44 Tak owszem, 17 cali, też widziałem je w R8 ;) Ale niby są dekielki Audi .

harry19-19Dziękówa, wzajemnie ;) Widzimy się na spocie ;)

Opublikowano

ładniutka gratuluje i szerokości życze

Opublikowano

spin44 Tak owszem, 17 cali, też widziałem je w R8 ;) Ale niby są dekielki Audi .

to, że są dekielki nie oznacza ORI felg.. :wink:

Opublikowano
  • Autor

Tak wiem, ale widziałem takie w kilku Audi w R8 w sumie też dlatego wydawało mi się , że są ori ;) Wybaczcie błędy, to moje pierwsze auto więc na pewno nie będe się tak orientował jak tacy wyjadacze jak Wy tutaj ;p

Opublikowano

No to jak wszyscy tak chwalą to ode mnie mała krytyka.

Strasznie mi się nie podoba wnętrze, jest niebieskie, moim zdanie paskudne. Tak jak kolega wyżej pisał, auto jest z Włoch, historia nie znana, patrząc na zdjęcia to ma 3x tyle przebiegu.

S-line to to nie jest,lewarek zmiany biegów też nie jest s-line. Środek nie powala wyposażeniem niestety :kwasny: + ze ma 4 szyby w prądzie i el. siedzenia.

Miło słyszeć że sam na auto sobie zarobiłeś:thumbup1: Dużo pracy z autem jest żeby było w s-line ale wszystko przed Tobą :wink:

---------- Post dopisany at 17:42 ---------- Poprzedni post napisany at 17:40 ----------

masz 5 czy 6 biegów ?

Opublikowano
Ohoho ile wypowiedzi ;)spidziorNo coś będe próbował rzeźbić ale budżet mnie mocno ogranicza ponieważ nie pracuję jeszcze ;) Muszę się ścigacza pozbyć i kasa zostanie zainwestowana w Audi ;)

turzol Fotele bankowo zostaną bo mają full elektrykę i w życiu ich nie zamienię ;) Drewno tez mi średnio leży , na jaki kolor proponował byś obkleić?

serfin Dzięki dzięki, wzajemnie ;)

harry19-19Dziękówa, wzajemnie ;) Widzimy się na spocie ;)

gdzie ten spocik i o której :naughty: ziomuś chętnie zajadę :):wink:

Opublikowano

Baza do modów jest! :decayed: Środek w tym kolorze = ciężko z gratami na podmiankę ale nie jest to niemożliwe aby np. dorwać fotele kubły skórzane w elektyryce bo to bym wymienił. :wink4: To drewno w środku też mnie osobiście się nie podoba ale o gustach się nie dyskutuje... A jeśli i Tobie się nie podoba to działaj. :naughty: Bezawaryjności! :good:

Opublikowano
  • Autor

jozek726 No krytyka też potrzebna ;) Wiem, że jest kilka niedociągnięć ale no moim zdaniem jak na pierwsze auto za swoją kasę, a nie rodziców to nie jest źle ;) 5 miesięcy w Niemczech i starczyło na ściga , Audika i parę innych gratów ;) Nie będe żałował kasy na części bo myślę pojeździć ładnych kilka lat ;)

harry19-19 Napisałem na PW ;)

akjam Wiesz, nie chcę za bardzo skóry, to nie jest praktyczne rozwiązanie dla mnie. Co do środka to mi granat pasuje ;) Tylko to drewno myślę obkleić na jakiś inny kolor.

Opublikowano

Jaką masz skrzynie? 5 czy 6 biegową? Nie wiem czy dobrze kojarze, ale AVF wychodziły od 03r., ale mogę się mylić :wink: