Opublikowano 4 Kwietnia 201313 l Witam. Proszę o ocenę logów. Pierwszy raz robiłem, i trochę namieszałem. Auto nierówno pracuje na wolnych. Słabo się zbiera. Trochę słabiej odpala Poprawne logi w dalszej części.
Opublikowano 4 Kwietnia 201313 l W większości te logi nadają się na śmietnik. Nie loguje się na raz 3 grup. Poczytaj tu jak i co ->http://a4-klub.pl/diagnostyka-vag-32/tdi-diagnostyka-aktualizacja-20-viii-2012-a-12031/
Opublikowano 4 Kwietnia 201313 l Autor Dzięki kolego za ocenę. Jeszcze raz zrobię logi i wkleję na forum. Czyli logujemy każdą grupę osobno ? Mam vaga311.2 , i jakoś nie mogę zrobić loga dla grup 003, 004 basic seting. Co jest nie tak? Powyższy link przeczytany :TDI] Diagnostyka (aktualizacja: 20 VIII 2012) Proszę o pomocne wskazówki.
Opublikowano 8 Kwietnia 201313 l Autor Ściągnięty z neta. A czy pełna wersja to nie wiem. Jak to sprawdzić? Dopiero zaczynam przygodę z vagiem, więc wybaczcie moją niewiedzę. Dzieki za zainteresowanie. ---------- Post dopisany 08-04-2013 at 16:15 ---------- Poprzedni post napisany 04-04-2013 at 18:59 ---------- Witam. Wstawiam nowe logi, mam nadzieje że poprawne. Mój sinik to AVF seryjny, z przebiegiem ok. 280000 km. Najbardziej mi zależy na ocenie pompek i turbiny, ale także na pracy całego silnika. Mam problem z drgawkami na wolnych, słaby dół, nierówne odpalanie ( na dwa trzy cylindry). Szanowni koledzy, od waszej opinii zależy czy dalej będę inwestował i jeździł tą audiczką, czy szukał nowej. logi statyczne VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM Jutro dam dynamiczne.
Opublikowano 8 Kwietnia 201313 l Kat synchronizacji do poprawki ale wielkich popraw w pracy silnika sie nie spodziewaj. Sa dosc duze wahania wiec pytanie kiedy rozrzad wymieniany? Do oceny slabego dolu potrzebne logi dynamiczne. Nierowne odpalanie to byc moze slabe swiece zarowe. Pomki a przynajmniej cylindry wygladaja niezle. pozdrawiam
Opublikowano 8 Kwietnia 201313 l Autor Dzieki kolego, świece mam nówki, rozrząd wymieniany 20tyś temu. Jutro zamieszcze logi dynamiczne, pozdrawiam. Kąt skoryguje. ---------- Post dopisany at 21:29 ---------- Poprzedni post napisany at 20:51 ---------- Panowie dlaczego w grupie 003 jest taka różnica ilości zasysanego powietrza wymaganego a rzeczywistego. Moje logi powyżej.
Opublikowano 9 Kwietnia 201313 l Korekcja na 3 cylindrze brzydko wygląda, wszystkie maja ujemna dawke a 3 podlewa czyli troszke niedomaga, ale wątpie żeby to powodowało nie równą prace. Synchro skacze ponieważ silnik nie równo pracuje, róznicy po regulacji nie odczujesz. Jak podniesiesz maske to silnik ma w miare łądny dzwięk czy robi puf puf i słychać wyraźne dudnienie ????
Opublikowano 9 Kwietnia 201313 l Autor Witam. Kurcze nie udało mi się zrobić dynamicznych z przyczyn technicznych. Postaram się jak najszybciej zrobić i wkleić. Lukaszooo już Ci odpowiadam. Dźwięk silnika w normie, nic nie dudni. Nie kopci. Dzisiaj zauważyłem żę turbo nie słyszę. Wcześniej pięknie świstało, już od 1600 obrotów i auto burza. A teraz cisza przez cały czas. Auto się zbiera od 2200 obrotów. Sztanga turbiny pracuje dobrze i płynnie. Proszę o porady. Jutro dam dynamiczne jak się uda.
Opublikowano 9 Kwietnia 201313 l Jesli nie dudni i ma przyzwoity dzwięk, to trzesie sie pewnie przez poduchę lub tą pompkę. Żeby powiedzieć cokolwiek na temat musisz zrobić dynamiczne
Opublikowano 9 Kwietnia 201313 l Autor Witam ponownie. Moje logi dynamiczne. troche słabo rozgrzany(wina termostatu do wymiany) ale może coś da się wyczytać. Proszę wszystkich o opinie. Z góry dziękuję. p.s. statyczne pare postów wyżej. VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM
Opublikowano 9 Kwietnia 201313 l Według mojej oceny jest nieźle, przepływka ok, turbo działa płynnie układ szczelny, kąt początku wtrysku ładnie sie rozwija. Zastanawiają mnie bipy bo przy wyższych obrotach dochodzą do 60 a to juz sporo, moze to za sprawa napinacza hydraulicznego. Robiąc rozrząd mechanik wymieniał napinacz hydrauliczny ????? Zweryfikuje ktos moją ocene ????
Opublikowano 9 Kwietnia 201313 l Nie "już" bo mechaniczny był montowany w pierwszej b6 z 2001r. przeważnie hydrauliczne były montowane w 2003/4 ale nie jest to regółą. Synchro rozjeżdza sie ale dopiero na wysokich obrotach, w zakresie użytkowym czyli do 3,5 RPM jest łądnie. Nie równa praca to bolączka PDeków i trzeba wpakować kupe kasy aby temu zaradzić w moim przypadku skończyło sie tylko na 2tysiach. Co do mocy może poprostu sie przyzwyczaiłeś O szczegółową diagnostyke musisz poprosić starych wyjadaczy, niestety moja wiedza tu sie kończy
Opublikowano 11 Kwietnia 201313 l Autor Dziękuje Ci bardzo kolego Lukaszooo. Twoje uwami są mi bardzo pomocne. Jeśli możesz powiedziec , to na co poszło 2 tysiaki. Pozdrawiam. Jednocześnie proszę kolegów z forum o dalsze opinie. ---------- Post dopisany at 21:04 ---------- Poprzedni post napisany at 18:37 ---------- Szanowni koledzy z forum bardzo proszę o opinie logów. ---------- Post dopisany 10-04-2013 at 14:56 ---------- Poprzedni post napisany 09-04-2013 at 21:04 ---------- Koledzy jeszcze raz proszę o opinię logów. Chciałbym wiedzieć na czym stoję. Dziękuje. ---------- Post dopisany at 19:38 ---------- Poprzedni post napisany at 14:56 ---------- Forumowicze pomożecie!? Bardzo proszę o opinię. ---------- Post dopisany 11-04-2013 at 17:13 ---------- Poprzedni post napisany 10-04-2013 at 19:38 ---------- Panowie ocencie moje logi. Może ktoś coś doradzi.
Opublikowano 11 Kwietnia 201313 l Lukasz skoro kolega mowi ze ma mechaniczny to ma mechaniczny. Hydrualiczny byl montowany do wersji nadwozia koncowka 297. 2004 rok to bankowo wersja z napinaczem mechanicznym. Wydaje mi sie a nawet jestem prawie pewien ze hydrualiczne skonczyly sie razem z 2002 rokiem. Co do logów to korekcje sa nieciekawe, wyglada na duzy przebieg badz kiepskie paliwo. U mnie przy 230 tys najwyzsza korekcja to 0.4 ale na to nie ma reguły. Turbina delikatnie z dolu przeladowuje. Moze to zwiastowac w najblizszym czasie trybami awaryjnymi a wtedy sprezarka na stol i regeneracja (oczywiscie po wczesniejszym upewnieniu sie ze to nie podzespoly sterowania i doprowadzania podcisnienia). Wczesniej juz pisalem o kacie synchronizacji ale chyba jednym uchem wpadlo a drugim wypadlo Silnik albo niedogrzany albo termostat do wymiany.