Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Weryfikacja stanu sondy lambda

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, proszę o analizę poprawności działania sondy lambda w moim aucie, ponieważ w niedługim czasie jadę na zrobienie programu i chcę mieć pewność że sonda jest ok.

VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Opublikowano

zrób komplet logów z bloku 2 9 13 25 . wtych logach co wkleiłes sonda wyglonda na sprawna ,ale dla porawnego stwierdzenia stanu sondy sa potrzebne logi z bloków które podałem .

Opublikowano
  • Autor

W aucie mam pozmieniane graty na moc ( turbo, cały układ wydechowy łącznie z kolektorem, wałki rozrządu, zamiast N75 jest MAC, pompa paliwa, dolot 3" itp) więc logi dynamiczne chyba w moim przypadku nie będą miarodajne ??

Opublikowano

wymien tylko MAC na seryjny n75 i wszystko bedzie ok. z logów bede ci w stanie powiedziec jaka masz orietacyjna moc .

Opublikowano
  • Autor

Nie będzie przeszkadzało że przy każdym mocniejszym depnięciu przy seryjnych wtryskach wywala błędy 00561 o za ubogiej mieszance a jak założę wtryski 440 to mocno go zalewa bo póki co siedzi seryjny soft ??

Opublikowano

to jak przy seryjnych wtryskach i n75 wywali ci bład 561 to jest cos nie tak z przepływka lub pompa paliwa .

Opublikowano
  • Autor

A nie ma znaczenia że siedzi tam trochę większe turbo ?? ( Prosche 911 GT2 K24 )

Opublikowano

nie ma to znaczenia bo w aeb doładowanie jest wyliczane z obciazenia silnika i przewpływu .wiec nawet jak masz wieksze wydajniejsze turbo to sterownik bedzie se zmniejszał doładowanie zeby mu sie wszystko zgadzało.

Opublikowano
Witam, proszę o analizę poprawności działania sondy lambda w moim aucie, ponieważ w niedługim czasie jadę na zrobienie programu i chcę mieć pewność że sonda jest ok.

sprawdz tez działanie czujnika wody i termostatu

Opublikowano
  • Autor

sprawdz tez działanie czujnika wody i termostatu

Czujnik wody ( niebieski 4 piny ) wymieniony został 3 miesiące temu na nowy z ASO to samo się tyczy termostatu.... W takim razie założę N75 i zrobię logi....