Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż elektrycznej klapy bagażnika w Audi A4 B8 Avant 2008-2012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Tylko ten blad jest ? a co w 46 i 6D ?

Mam tylko błąd w 6D

A nie blokuje ci sie on ( w sensie czy ciezko chodzi ) ? działa płynnie ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Tylko ten blad jest ? a co w 46 i 6D ?

Mam tylko błąd w 6D

A nie blokuje ci sie on ( w sensie czy ciezko chodzi ) ? działa płynnie ?

Tak, klapa mi się blokuje i nie chodzi zawsze płynnie

---------- Post dopisany 23-06-2014 at 16:36 ---------- Poprzedni post napisany 12-06-2014 at 06:54 ----------

Hej Grzegorzu, może poradzisz co mam z tym fantem zrobić...

Opublikowano
  • Autor

Sprawdz ten kabel co idzie sygnał od przycisku do siłownika ( moze daj grubszy przewod )

Opublikowano

A czy "różne" siłowniki mogą mieć z tym coś wspólnego, chodzi mi o producentów!

---------- Post dopisany 27-06-2014 at 20:24 ---------- Poprzedni post napisany 25-06-2014 at 20:40 ----------

Sprawdz ten kabel co idzie sygnał od przycisku do siłownika ( moze daj grubszy przewod )

Hej. Wymieniłem dziś w/w przewód na 0,5 mm. Przeszczep nie przyniósł pożądanego efektu!!! może jakieś sugestie...

P.S. Jaki jest numer siłowników do elektrycznej klapy, z tego co pamiętam to są o 100Nm słabsze.

Opublikowano
  • Autor

Blad masz przycisku oraz okablowania do niego ,nie mam pomysła jak ci pomóc :kwasny:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Blad masz przycisku oraz okablowania do niego ,nie mam pomysła jak ci pomóc :kwasny:

Właśnie jestem po montażu nowego okablowania do przycisku! Z nadgorliwości wykonałem instalację w przekroju 0,5 CAŁĄ. Podpiąłem do kompa i nadal błąd... czy to możliwe ze mam walnięty nowy przycisk z ASO!!??

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

I jak temat :)

Stanął w miejscu :facepalm: nie mam pomysłu co mogło by być nie halo... co któryś raz jak chcę zamknąć klapę z przycisku opada o 2 do 5 cm i staje, coś cyknie w MC9. Co do reszty to działa gites :naughty:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy sterownik DP wymienia się na DQ?? Jeżeli nie na DQ to na jaki? tak żeby miał możliwość obsługi wszystkiego :decayed: Mam już wszystkie graty oprócz nie obsługującego komfortu :/

Jest ktoś z okolic Krakowa kto montował klapę i mógłby trochę pomóc :whistling: ??

Edytowane przez miodzio

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

ponieważ i ja przymierzam się do zamontowania el. klapy i powili zbieram graty to mam pytanie do bardziej obeznanych.

Czy siłowniki o nr 8K9 827 851 B oraz 8K9 827 852 B będą nadawały się do A4 (są to siłowniki od q5), siłowniki będę kupować bez zawiasów. Jakie śrubki powinny być przy siłownikach żeby nie było problemu z ich montażem?Oraz czy jest możliwość ich sprawdzenia bez montażu? (jeśli tak to jak?)

Dzięki za odpowiedź.

Opublikowano
  • Autor

Witam,

ponieważ i ja przymierzam się do zamontowania el. klapy i powili zbieram graty to mam pytanie do bardziej obeznanych.

Czy siłowniki o nr 8K9 827 851 B oraz 8K9 827 852 B będą nadawały się do A4 (są to siłowniki od q5), siłowniki będę kupować bez zawiasów. Jakie śrubki powinny być przy siłownikach żeby nie było problemu z ich montażem?Oraz czy jest możliwość ich sprawdzenia bez montażu? (jeśli tak to jak?)

Dzięki za odpowiedź.

Tak pasują :)

Trzeba zawsze sprawdzac czy sa kompletne, wystarczy brak jakies srubki i nie zalozymy siłownika ( częsc niedostepna w ASO )

Nigdy nie sprawdzałem na stole silowników ( nie wiem jak sie zachowają pod podpieciu ZASILANIA I MASY)

Opublikowano

Jeszcze trochę pomęczę ;)

Ponieważ doszedłem do wniosku, że jak już klapę rozbebeszę to można by kamerę cofania zamontować :) na allegro znalazłem taki zestaw jest to do A6 C6 - prawie cały komplet aby brakuje przycisku wewnątrz samochodu do otwierania klapy, tylko czy się nada do A4? Da rade go zaprogramować do A4? (wiązka ma już kabel do kamery cofania)

Z góry dzięki za odpowiedź.

zapomniałem podać link :facepalm:

http://allegro.pl/audi-a6-c6-silowniki-klapy-elektrycznej-komplet-i4781604954.html

Edytowane przez mlody020

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź, no to już wszystko jasne, zabieram się za dalsze kompletowanie i może w grudni jak będzie czas siądę i zacznę dłubać.

Opublikowano

Witam,

przyszła dziś do mnie paczka z klamotami do klapy (miały być kompletne :facepalm: ) i teraz mam pytanie:

1. Na pierwszy rzut oka, brakuje mi jednej śruby na siłowniku prawym oraz takiego trzpienia ruchomego z okrągłym otworem (rozumiem, że musi mi te elementy dosłać koleś) bo bez nich nie zamocuje siłowników

2. Czy u was ta dźwigienka ruchoma (w którą wchodzi ww. trzpień) też ma luzy? Czy tak powinno być? Czy świadczy to o tym, że jest sprzęt wyjechany. . .

3. Wydaje mi się że powinien być jeszcze taki element metalowy który łączy zawiasy kalpy i siłownik za pomocą właśnie tego trzpienia (czy może jest on w mojej klapie?)

Facet który mi sprzedał towar obiecał dosłać brakujące części, zobaczymy....

Towar mogę oddać bez problemu, mam na sprzęt gwarancję rozruchową, tylko że za zamek z dociąganiem + 2 siłowniki + włącznik z plastikową osłoną (cały ten plastik co mocuje się przycisk i wkładany jest trójkąt ostrzegawczy) zapłaciłem 250zł. . . Siłowniki sprawne. Brakuje mi jeszcze wiązki elektrycznej pod klapę , no i włącznik w drzwi kierowcy.

Legenda do zdjęcia:

a) śruba

B) trzpień ruchomy

c) dźwigienka

m99jzr5b.jpg

Opublikowano

element o którym myślę w pkt. 3 oznaczony jako 1

r4hgpqud.jpg

Opublikowano
  • Autor

Nie kupisz tego w ASO ( element jest jako całosc z silniczkiem )

dodatkowo element A jest ustawiony fabrycznie

Opublikowano

Czyli rozumiem że jeśli nawet facet dośle mi części to i tak nie będę w stanie ich zamontować do auta? bo element A mocowany jest fabrycznie i pewnie jakoś specjalnie ustawiany aby śmigało? czy wystarczy go normalnie wkręcić i będzie ok?