Opublikowano 19 Kwietnia 201511 l Dziwne jedne mają drugie nie http://allegro.pl/audi-a4-8k0-modul-komfortu-8k0907064ee-i5118496919.html do środy będe miał kolejne auto z elektryczną klapą po lifcie może się potwierdzi bądź info o kolejnym sterowniku
Opublikowano 20 Kwietnia 201511 l SPIS POTRZEBNYCH CZĘŚCI :- 8K0 907 064 AQ , BQ , CQ , DQ 1 szt. 300-500 PLN uzywka ( jeśli wymienimy to CP w ASO 200-400 PLN)- 8K9 827 851 A siłownik 250-400 PLN 1 szt. uzywka ( kupować zawsze komplet z zawiasami !!! )- 8K9 827 852 A siłownik 250-400 PLN 1 szt. uzywka ( kupować zawsze komplet z zawiasami !!! )- 4F9 827 383 E zamek elektryczny klapy 1 szt. 100 -150 PLN- 3D0 959 831 D przycisk zamykania klapy 1 szt. AS0 80 PLN- 8K9 827 603 A uchwyt napędu 2 szt. AS0 13,00 PLN 1 szt.- N 905 988 04 śruba 2 szt. AS0 1szt. 0,90 PLN- N 905 818 04 śruba 2 szt. AS0 1 szt. 2,30 PLN- bezpiecznik 30 A 2 szt.- VCDS- zestaw ściągaczy do tapicerek- nozyk- TORX 20- TORX 30- TORX 25- śrubokret- klucz nasadowy 13 , 17- lutownica , cyna , izolacja- gotowe wiązki elektryczne klapy ( około 450 PLN) lub cały zestaw do montażu Dostałem info z Aso: Cześć N 90591804 nie istnieje w katalogu reszta na jutro koło 20 zł. Co to za śruba można dopasować coś innego?
Opublikowano 20 Kwietnia 201511 l Autor N 90581804 nie istnieje w katalogu Jest na pewno ale N 905 818 04
Opublikowano 21 Kwietnia 201511 l Dziwne jedne mają drugie nie http://allegro.pl/audi-a4-8k0-modul-komfortu-8k0907064ee-i5118496919.html do środy będe miał kolejne auto z elektryczną klapą po lifcie może się potwierdzi bądź info o kolejnym sterowniku Witaj Grzegorz co do sterownika z oznaczeniami EE sprzedawca dał ciała drugi też mi wysław zły wiec już nie piszę jaki ,ale potwierdzam sterownik JG [pewne] a tak z ciekawości spytam czy może sprawdzałeś softy między sterownikami z elk. klapą i bez Edytowane 21 Kwietnia 201511 l przez adel-max
Opublikowano 27 Kwietnia 201511 l Witam. Czy byłby chętny do założenia tej elektrycznej klapy oczywiście odpłatnie. Oraz włączenie kilku opcji tj: doświetlanie zakrętów, test zegarów, odblokowanie zielonego menu, Małopolskie lub Podkarpackie podjadę oczywiście
Opublikowano 9 Maja 201511 l Witam kolegów , Podłącze się do tematu , mam swoją a4 ale niestety jest jeszcze na gwarancji. Zamontowałem u ojca w Q5 cały zestaw wraz z wiązką od kaufteca i mam taki problem. Klapa zamyka się z przycisku w tapicerce, ale jest problem z otwieraniem z mikrostyku. Otwiera się do 1/3 po czym trzeba znów nacisnąć mikrostyk żeby otworzyła się w całości. Po drugie nie otwiera/nie zamyka się z pilota. Zakodowany moduł "elektronika tylnej klapy 6D" , dodana do modułu komfortu opcja zainstalowanego modułu klapy. Dopasowanie w module 6D zrobione na 350 - zmienia na 241 lub na 281 Czy ktoś może coś pomóc ?? Z góry dziękuje
Opublikowano 11 Maja 201511 l Otwórz maksymalnie klapę potem nacisinij i przytrzymaj przycisk zamykania ok 3s aż kierunki migną 3 razy - może pomoże a jak nie to odepnij moduł z Kufateca i zobacz czy klapa otwiera się normalnie. Ogólnie już ktoś chyba miał podobny problem z tym modułem.
Opublikowano 11 Maja 201511 l Blad masz przycisku oraz okablowania do niego ,nie mam pomysła jak ci pomóc Właśnie jestem po montażu nowego okablowania do przycisku! Z nadgorliwości wykonałem instalację w przekroju 0,5 CAŁĄ. Podpiąłem do kompa i nadal błąd... czy to możliwe ze mam walnięty nowy przycisk z ASO!!?? TAK DLA POTOMNYCH Temat ogarnięty!!! wadliwy był silnik sterujący!!! Po wymianie na inny w/w problem znikł!!! Blad masz przycisku oraz okablowania do niego ,nie mam pomysła jak ci pomóc Właśnie jestem po montażu nowego okablowania do przycisku! Z nadgorliwości wykonałem instalację w przekroju 0,5 CAŁĄ. Podpiąłem do kompa i nadal błąd... czy to możliwe ze mam walnięty nowy przycisk z ASO!!?? TAK DLA POTOMNYCH Temat ogarnięty!!! wadliwy był silnik sterujący!!! Po wymianie na inny w/w problem znikł!!!
Opublikowano 12 Maja 201511 l Mam u siebie elektryczna klapę fabrycznie- jak to w końcu jest z tym modułem z Kufatec- z kluczyka otwieramy i zamykamy a z przycisku w drzwiach ? Trzeba wymieniać przycisk i ciagnąć kabel czy sygnał jest naprzemienny- otwórz/zamknij/otworz/zamknij i zamykanie działa z drzwi ?
Opublikowano 12 Maja 201511 l Mam u siebie elektryczna klapę fabrycznie- jak to w końcu jest z tym modułem z Kufatec- z kluczyka otwieramy i zamykamy a z przycisku w drzwiach ? Trzeba wymieniać przycisk i ciagnąć kabel czy sygnał jest naprzemienny- otwórz/zamknij/otworz/zamknij i zamykanie działa z drzwi ? Przycisk w drzwiach działa jak działał.
Opublikowano 12 Maja 201511 l Tak. W A6 działa też zamykanie. Jak kiedyś do nich pisałem, czy zrobią tak w A4, to mi powiedzieli, żebym do nich podjechał to zobaczą co da się zrobić. Żartownisie.
Opublikowano 15 Maja 201511 l rezajcie bez tych zdjęć to nigdy bym chyba tego przycisku dobrze nie zainstalował wielkie dzięki darecy z elementów el. klapy jak na razie mam tylko ten przycisk, jakiż byłem bardzo zdziwiony jak okazało się, że on otwiera zamek klapy tylko po jego zamontowaniu i wpięciu się w wiązkę. Nic nie kodowałem a sterownik komfortu mam taki, który el. sterowanej klapy nie obsługuje
Opublikowano 19 Czerwca 201511 l więc tak: - przycisk do el. klapy w drzwiach kierowcy - wyrezany, działa ok, - sterownik komfort zakupiony i po ściągnięciu CP w ASO (w KRK polecam ASO Bełtowski, wiedzą co mają do zrobienia i koszt mają już w cenniku - 302 pln, w ASO Auto Special nie bardzo wiedzą o co chodzi w dodatku cena 290 pln ale za roboczogodzinę więc może być różnie) - auto ogarnięte z nowym sterownikiem (musiałem zmienić kodowania w większości sterowników auta) - lampy neon ogarnięte w 95% dzięki pomocy kolegi z forum, chodzi o to, że lampy zmieniałem z żarówkowych na neon polift metodą mostkowania na 2 kable z prawej i lewej strony - kierunkowskaz i stop. Problem w tym, że na chwilę obecną, po zmianie sterownika z końcówką N na DQ lampy działają ok ale kierunkowskaz działa tylko w lampach w błotnikach - w sumie to jakaś magia skoro zrobione jest mostkowanie. - pozostaje zakup zestawu do el. klapy - raczej skorzystam z oferty WRC Jak na razie proszę osoby, które montowały neony (ja na sterowniku z końcówką N) a potem zmieniły sterownik pod el. klapę (w moim przypadku DQ) aby podzieliły się adaptacjami pod lampy lub innym sposobem na ich poprawne działanie.
Opublikowano 13 Lipca 201511 l Siemanko. Sterownik komfortu z końcówką "CP" ogarnie klapę? niestety w pierwszym poście nie figuruje
Opublikowano 13 Lipca 201511 l Autor Siemanko. Sterownik komfortu z końcówką "CP" ogarnie klapę? niestety w pierwszym poście nie figuruje sprawdz czy przyjmuje kodowanie w pierwszym poscie sa ktore znam .
Opublikowano 14 Lipca 201511 l Siemanko. Sterownik komfortu z końcówką "CP" ogarnie klapę? niestety w pierwszym poście nie figuruje sprawdz czy przyjmuje kodowanie w pierwszym poscie sa ktore znam . Znalazłem vagiem tylko "moduł elektryczny klapy" nie wiem czy to jest to