Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kluczyk - jak wyjąć elektronikę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie odnośnie kluczyka typu 'scyzoryk' - chcę wymienić obudowę, rozkręcenie to banał ale wyjęcie elektroniki wydaje się trudne - nie chcę ułamać płytki więc pytam - jak to bezpiecznie wyjąć - zdjęcie płytki w obudowie poniżej. Podważałem i wydaje mi się, że balansuję na krawędzi wytrzymałości płytki.

WP_002085.jpg

---------- Post dopisany at 12:51 ---------- Poprzedni post napisany at 12:03 ----------

Ech, widzę, że będzie niezła jazda z tą płytką

Podszedłem metodą brutal-force i wygląda na to, że to są jakieś nity wtopione w plastik. Podeślę fotki potem. Płytkę chyba trzeba będzie "obrać" z plastiku - dosłownie...

ma ktoś lepszy pomysł...?

Opublikowano

Przyłoż do tych nitów grot lutownicy na chwilę :-) podgrzej trochę i podważaj ja tak robilem przy wymianie i było git :-)

Opublikowano

nic na siłę, tylko sposobem ;)

ja robiłem inaczej, tam gdzie udało się złapać nita to po chwili kręcenia lewo-prawo wychodził. Nit bliżej elektroniki lepiej lutownicą, jak nie mamy a nie zależy nam na starej obudowie, można wkrętarką zrobić otworki fi 3mm z boku plastiku, tak aby osłabić mocowanie nita

Opublikowano
  • Autor

Dzięki - sprawdzę wieczorem - zamieszczę fotki, widzę, że nie ma niczego w tym temacie na forum.

Opublikowano

powiedz jak poradziłeś sobie z wyjęciem immo - ja zrezygnowałem z tego i ten kawałek kluczyka z immo mam "stary" a resztę obudowy nową

aha - stracisz powiązanie kluczyka z samochodem ;) znaczy nie będzie Ci działało otwieranie i zamykanie z pilota - w instrukcji samochodu jest jak zpowrotem "przyuczyć" pilota do samochodu - z tego co pamiętam to wsiadasz, dzwi zamykasz, kluczyk w stacyjkę, przekręcasz na zapłon (bez odpalania) i trzymasz któryś przycisk przez chwile. Wyciągasz i powinno działać

Opublikowano

ja wyciagnalem tą fasolke dopiero wtedy gdy dookoła niej wyłamałem plastik kombinerkami ;)

Opublikowano
  • Autor

Zgodnie z obietnicą fotki - lutownica kolbowa -grzanie na maxa- 2 minuty roboty, przepaliłem wszystko wokół gwintu i poszło jak po maśle (dosłownie).Szkoda zachodu na podważanie. Od razu lutownica albo gorący gwóźdź, cokolwiek. Oczywiście plastik idzie do wywalenia, ale przecież mamy nowy.

Jedna uwaga!!! - przed destrukcją pamiętać należy o przełożeniu uszczelki (gumka) ze starego pilota do nowego (mój nowy nie miał). Znajduje się ona na krawędzi plastiku, który trzyma elektronikę.

Pssss...

WP_002087.jpg

Psssss....

WP_002086.jpg

WP_002088.jpg

Transponder sam wypadł, miał luz. Zostawiłem jednak i tak tą starą część, w której jest mocowany bo scyzoryk ciężko się otwierał - sprężynka nie dawała rady go wyprostować. Reszta spasowała się idealnie. I mam nowy kluczyk :) - stary był dojechany całkowicie. Polecam - koszt operacji 32zł bo sprzedawca z Allegro przywiózł mi kluczyk osobiście. Dla porównania - spec od zamków zażyczył sobie 'minimum 100zł'...

---------- Post dopisany 11-04-2013 at 00:02 ---------- Poprzedni post napisany 10-04-2013 at 23:57 ----------

Efekt:

WP_002089.jpg

Może jeszcze podmienię ten ostatni kawałek - tylko muszę go trochę spiłować bo jest za ciasny, ale w rzeczywistości wygląda lepiej niż na fotce.

---------- Post dopisany at 00:07 ---------- Poprzedni post napisany at 00:02 ----------

Aha, już byłem sprawdzić - nadal wszystko działa - czyli nic tym podważaniem nie uszkodziłem. Oczywiście potrzeba 'adaptacji' jak kolega wyżej wspomniał.

Opublikowano

Wszystko fajnie tylko po jakimś czasie ta guma od przycisków wysuwa się z obudowy

Opublikowano
Wszystko fajnie tylko po jakimś czasie ta guma od przycisków wysuwa się z obudowy

narazie miesiąc na nowej obudowie działam i nic się nie wysuwa. A wygląda o wiele lepiej

Opublikowano

U mnie za jakieś pól roku zaczęła wychodzić i założyłem starą