Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie wczoraj tankując paliwo na stacji benzynowej , chłopaczek się zagapił i cofając uderzył w mój lewy róg auta, przyznał się do winy ze nie zobaczył mojego auta, wezwaliśmy policje w ramach zabezpieczenia, spisaliśmy protokół szkody, u mnie do malowania zderzak, pęknięte zakole, i co najgorsze zderzak cofną sie pod lampę i wystaje poza błotnik, podejrzewam ze mogło sie coś uszkodzić ale żeby to zweryfikować trzeba zdjąć zderzak.

62729ec821bd0833m.jpg

059a9d74aa99d2b4m.jpg

e9872511401aead2m.jpg

4a6048720cbaf76bm.jpg

i teraz tak , po zlych doświadczeniach z firma pzu gdzie po taniości chcieli naprawić mi poprzednie auto , dadajac amortyzacje, zużycie , wiek , zarysowania na uszkodzonym elemencie auta jak podejść tutaj do sprawy? czy moge sam jechać do aso audi żeby ocenili koszt naprawy? czy czekać na rzeczoznawce i dopiero jechać? podejrzewam ze po kosztach będę chcieli to zrobić.

generalnie do lakierowania jest zderzak, wymiana zakola, i ew naprawy mocowań po zdjęciu zderzaka

Opublikowano

oddaj auto do naprawy bezgotowkowej, reszta zajmie sie warsztat

Opublikowano

szkodę zgłosiłem tylko teraz gdzie znajdę aso ktore ma umowe z ergo hestia , mogę tez pojechać do warsztatu który nie ma takiej umowy , aby zrobili mi wycenę naprawy ktora mam przedstawić hesti, płaci sie os za taka wycenę? podejrzewam ze trzeba zdjąć zderzak żeby zobaczyć czy cos sie jeszcze na mocowaniach nie uszkodziło

Opublikowano

rzeczoznawca przyjedzie do Ciebie, pokażesz mu wszystko dokładnie i powiesz, że prawdopodobnie coś się uszkodziło pod zderzakiem, w razie czego zdejmiesz i mu pokażesz. A jeśli on stwierdzi, że głupoty gadasz to masz prawo do zmiany rzeczoznawcy.

Nie słyszałem nic o takim czymś, że sam możesz jechać do kogoś, żeby Ci wycenili szkodę. Ale może tak jest.. dokładnie się nie znam, ale pamiętaj żebyś sprawdził dokładnie raport który on spisze. Żeby on czegoś tam czasem nie pominął.

Opublikowano

tak mi powiedzial facet z generali ze moge zrobic i im faktury za naprawę dostarczyć lub bezgotówkowo w aso i chyba to zrobię zeby miec to z glowy

---------- Post dopisany 18-04-2013 at 10:37 ---------- Poprzedni post napisany 14-04-2013 at 19:09 ----------

hestia wycenila cala naprawe na 370zl lol

Opublikowano

podjedź do aso, zrobią wycenę.

piszesz odwołanie do ubezpieczalni i dołączasz wycenę z aso.

ja miałem taka sytuacje, że jechałem i przy drodze kosili trawe. poleciał kamyk i pękła mi szyba.

wycenili chyba na 600zl, a w aso z wymianę chyba 1300. uznali odwołanie i wyłożyli tyle ile trzeba

Opublikowano

po weekendzie majowym oddaje auto do aso na radzymińskiej załatwia reszte juz sami

Opublikowano
podjedź do aso, zrobią wycenę.

piszesz odwołanie do ubezpieczalni i dołączasz wycenę z aso.

ja miałem taka sytuacje, że jechałem i przy drodze kosili trawe. poleciał kamyk i pękła mi szyba.

wycenili chyba na 600zl, a w aso z wymianę chyba 1300. uznali odwołanie i wyłożyli tyle ile trzeba

i powiesz mi ze tobie na konto wyplacili 1300zł :facepalm:

Opublikowano

już nie pamiętam czy mi wypłacili, czy z aso załatwiali, bo to było dwa lata temu.

zauważ że sytuacja jest też trochę inna, bo w moim przypadku dochodziłem się z urzędem drogowym i ich ubezpieczycielem, a nie z ubezpieczycielem innego użytkownika ruchu drogowego

Opublikowano

Siemano, i jak z tym aso? Musiałeś coś dopłacać?

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

osralem aso wozili się 2 tygodnie czasu później stwierdzili ze aut powyżej 4 lat to nie chce im się robić , wiec pojechałem do sztuki lakierowania, defakto serwis mazdy, na okres naprawy i pasowania dostałem nowa mazde 3 z oc sprawcy , nic nie dopłacałem