Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ciężk opali na ciepłym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie znowu auto nie rowno odpala przy zimnym silniku. I pusci sobie przy tym dymek. A wystarczy ze go zgasze odrazu po zapaleniu to chwyci za 1 pierwszym. I nie musi byc rozgrzany. Po dlugim staniu np. dobie pierwszy rozruch jest nie rowny.

Opublikowano

np w 2.0tdi 16V jest jeszcze opcja kombinacji przestawiania wałka rozrzadu wydechowego...(owszem nie ma czujnika połozenia-wiem dla mnie tez to było dziwne) vagiem jak sie wejdzie w odpowiednie grupy to widac po parametrach...pracy ale czego -nie wiem, nie potrafie tego wyjasnic na tip top ale to działa...kombinacja polega na przestawieniu wałka rozrzadu doslownie milimetr w kierunku wałka ssącego... tyle tylko podpowiem co wiem.

Opublikowano

SotoM brzmi dobrze, ale gdyby to jeszcze gdzieś ktoś opisał ... bo tych problemów jest trochę z pierwszą odpałką.

Opublikowano
np w 2.0tdi 16V jest jeszcze opcja kombinacji przestawiania wałka rozrzadu wydechowego...(owszem nie ma czujnika połozenia-wiem dla mnie tez to było dziwne) vagiem jak sie wejdzie w odpowiednie grupy to widac po parametrach...pracy ale czego -nie wiem, nie potrafie tego wyjasnic na tip top ale to działa...kombinacja polega na przestawieniu wałka rozrzadu doslownie milimetr w kierunku wałka ssącego... tyle tylko podpowiem co wiem.

Wzrasta wtedy moc i spalanie, mówił mi o tym Aligator w Dynosofcie :whistling:

Opublikowano

To nie ruszamy... :wink: