Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kodowanie Przyuczenie Pilota od B7 w B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przypisz orginalny jak 1 a ten z B7 jako 4

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Pany mam problem b7 kluczyk 433mhz coś robię nie tak. Są dwa klucze nie działające. Ja mam kluczyk z końcówka K i podczas próby dopisania vcds wogole go nie widzi ani jednego ani drugiego 

88DDEFF5-20F9-4743-B702-003317C4CD74.jpeg

Opublikowano
W dniu 29.03.2018 o 19:20, czecho79 napisał:

Witam panowie

Mam tylko jeden kluczyk do a4 b6 z 2003r i chcialbym kupic drugi uzywany i zakodowac immobilaizer i pilot 

Klucz ktory mam ma numer

8Z0837231 D. A2/A4.  433,92mhz

Czy jest ktos ze slaska kto zakodowal by mi drugi oczywiscie odplatnie ?

I co bym musial kupic jaki klucz aby go zakodowac ? 

Prosze o kontakt tel 737 624 614

Pw lub email [email protected]

Pozdrawiam

to znaczy,że są nieodpowiednie lub uszkodzone

• 1 rok później...
Opublikowano

Panowie pytam "na zapas"  

Niestety w aucie które kupuję jest tylko jeden kluczyk z pilotem, który dodatkowo jest dość zmaltretowany.

Chciałbym dorobić kluczyk z transponderem i drugi z pilotem, ALE...... niestety na aktualnym kluczyku brak napisów pod grotem.

Czy jak otworzę kluczyk (rozdzielę pilota z grotem) to znajdę pełne dane do dopasowania innego kluczyka?  (chodzi mi o model i częstotliwość).

PIN już wyciągnięty z zegarów.

Edytowane przez Biggi

Opublikowano

@Biggi połącz się z modułem komfortu i będziesz na 100% wiedział czy pilot z b7 433Mhz będzie pasował. Ale na 99,9% będzie. Kup czysty transponder do b6(jest inny niż ten z b7-inaczej zaprogramowany wstępnie).

Groty od pilotów z b7 są krótsze niż te od b6 i maja węższe mocowanie do pilota. 

Edytowane przez pila24

Opublikowano

@pila24 w zasadzie nie zależy mi aż tak bardzo na kluczyku od B7, może być od B6, bardziej chodzi mi o to żeby być spokojniejszym, że mam zapasowy kluczyk i pilot :)

Co prawda jeszcze auta nie odebrałem (auto w poniedziałek jedzie na wymianę gratów jeszcze u obecnego właściciela, a we wtorek finalizujemy transakcję), ale podpiąłem się na chwilę przedwczoraj do auta i zrobiłem skan błędów, czy tam uda mi się odczytać w raporcie moduł komfortu? (wybaczcie, uczę się jeszcze VAGów).

Z tego tematu zrozumiałem, że idealnie byłoby:

1. kupić kluczyk od B7 433Mhz

lub

2. stary pilot od B6 (433,92Mhz) + do tego grot + chińska nowa obudowa (co by ładnie było) + transponder ID48 zupełnie czysty bez wstępnego kodowania (bodaże ID48 TP25)

Dobrze kleję?

Opublikowano

Kluczyk od b7 to każdy podejdzie,z b6 wygląda jak z poprzedniej epoki.

Transponder id48 ale nie tp25! Bo ten właśnie jest dla b7 a Ty masz mieć dla b6.

Opublikowano

@pila24 Czyli lepiej szukac od B7 i wstawić grot nowy i transponder ID48 i teoretycznie pozamiatane :)  Dzięki za info :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Hejka koledzy, kilka dni temu jeden z pilotów w a4 b7 przestał zamykać i otwierać auto. Była próba kodowania vcds lecz niestety auto nie widzi kluczyka. Odpalić auto tym kluczem mogę ale nie zamyka. Gość który kodował stwierdził że padło coś w pilocie. Zakupiłem używkę o tych samych nr i muszę przełożyć elektronikę do mojej obudowy i tu moje pytanie. Czy immo zostaje mój? przekładam tylko płytkę od guzików?

Opublikowano
7 minut temu, balonikb6 napisał:

Hejka koledzy, kilka dni temu jeden z pilotów w a4 b7 przestał zamykać i otwierać auto. Była próba kodowania vcds lecz niestety auto nie widzi kluczyka. Odpalić auto tym kluczem mogę ale nie zamyka. Gość który kodował stwierdził że padło coś w pilocie. Zakupiłem używkę o tych samych nr i muszę przełożyć elektronikę do mojej obudowy i tu moje pytanie. Czy immo zostaje mój? przekładam tylko płytkę od guzików?

Tak,płytkę z elektroniką przekładasz i to wszystko. Po tym dopisujesz pilota. Transponder znajduje się poza płytką z elektroniką,więc zostanie Twój stary.

Opublikowano
2 minuty temu, pila24 napisał:

Tak,płytkę z elektroniką przekładasz i to wszystko. Po tym dopisujesz pilota. Transponder znajduje się poza płytką z elektroniką,więc zostanie Twój stary.

Dzięki kolego za szybką odpowiedz :drinks: wszystko wyjaśnione