Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podmianka felg z 15'' na 17'' w Quattro- czy podejdą pod zwrotnice? (fotki)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym założyć wiosenne fele do mojego sreberka tylko nie wiem czy te które sobie upatrzyłem zmieszczą się bez problemu w miejsce starych 15-stek... Na zimówkach są oponki 195/65 i miejsca pod nadkolem w stosunku do zwrotnic wg mnie nie zostało za wiele tak z przodu jak i z tyłu (fotki). W planach mam takie oto 17-stki 8j ET48: 5x112 MOMO AUDI MERCEDES VW SEAT SKODA FORD RATY (3132623460) ale nie wiem czy bez żadnych problemów zmieszczą się razem z oponkami 225-235/40mm w moje nadkola... Każda pomoc i sugestia mile widziana:wink:

dsc0242gz.th.jpg dsc0243lk.th.jpg dsc0240vm.th.jpg dsc0241na.th.jpg dsc0244kop.th.jpg

---------- Post dopisany 22-04-2013 at 18:50 ---------- Poprzedni post napisany 21-04-2013 at 10:37 ----------

naprawdę nikt nic nie doradzi?

---------- Post dopisany 27-04-2013 at 10:00 ---------- Poprzedni post napisany 22-04-2013 at 18:50 ----------

Znikąd pomocy...??:kwasny:

Opublikowano
  • Autor

No tak, jak dobrac i zgrac ze soba felge i opone to bardzo fajna stronka ale mi chodzilo o to czy taki komplet felg i opon wejdzie bez problemu w nadkola i zwrotnice czy nic nie beda przeszkadzac...

Opublikowano

...ujowe ET, szukaj ET35-37

Opublikowano

tył będzie zacierał na 80%, mozesz je kupić ale weź dystnse sobie zamów odrazu tak by et wychodziło w granicach P et35/T et 30

Opublikowano

Ja mam zimówki 225/50 R17 felunek ET35 8J i jest ledwo ledwo, na zuzytym lozysku zaczelo obcierac z tyłu. :decayed:

ET32 jak najbardziej przy 235...

no chyba że tak jak Kowi87 pisze, dystansik i jazda.

---------- Post dopisany at 07:00 ---------- Poprzedni post napisany at 06:58 ----------

A i profil opony nie jest podany w mm tylko w % od szerokości :wink:

Opublikowano
  • Autor

czyli ten lub podobny felunek 17' 8J z oponkami 225/40 bedzie ok tylko ET na poziomie 35 musi byc obowiazkowo albo zdystansowac odpowiednio? i jeszcze jakie oponki beda lepsze, 225 czy 235 do tych felg zeby tak balonowato nie wygladalo?

Opublikowano

225/45

Opublikowano
  • Autor

jednak wolalbym na profilu 40-stce... ale nie powinno to chyba gorzej wygladac...

Opublikowano

na 40-tce będzie piz...da, chyba że na 18"-ach

Opublikowano
  • Autor

oj chyba 18' bedzie ciezko zeby podeszly... a dlaczego mowisz ze to bedzie zle bardzo wygladac?

Opublikowano

ja mam na 235/40-18" ET35 i jest Si

Opublikowano
oj chyba 18' bedzie ciezko zeby podeszly... a dlaczego mowisz ze to bedzie zle bardzo wygladac?

chociazby z tego powodu że bedziesz miał mega szpare miedzy błotnikiem a oponą, jak masz gwint skręcisz to znowu bedzie ciezko jezdzic bo auto siadzie brzuchem nizej niz na 18tce.. by zniwelować wspomnianą szpare...

takze jak chcesz mieć wygląd to szukaj 18ki...

Opublikowano
  • Autor

poki co to zawieche mam jeszcze pryginlana... i wxgledem teho chcialbym dopasowac felgi... moze w nastepnym sezonie zainwestuje w gwint...

Opublikowano

tym bardziej powinno byc 225/45-17'

Opublikowano
  • Autor

naprawde jest taka roznica miedzy 45 a 40?

Opublikowano

musisz sobie przeliczyc

kalkulator chyba w domu masz co ?

Opublikowano

brzmi mało, ale w praktyce jest to wystarczajce by auto wygladało beznadziejnie

to tak jak na 15tce przy 1BA koza nie miłosierna, a pozałozeniu 1BE juz całkiem fajnie niby 2cm róznicy a róznica spora w wygladzie, u ciebie to w odwrotna strone pójdzie

weź pod uwage proporcje profil opony vs szpara, profil bedzie za mały proporcjonlanie do wielkosći szpary, po to sie glebi auto:decayed:

Opublikowano

dokłądnie jest tak jak pisze Kowi, wszystko musi miec swoje miejsce i wygląd