gregor_gg Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 VAG-COM ---> engine --> bloki pomiarowe --> kanał 004 (silnik rozgrzany do minimum 80*C) druga kolumna - kąt poczatku wtrysku : - dla biegu jałowego : od 1* BTDC do 2.5* ATDC trzecia kolumna - czas wtrysku wyrażony w kącie obrotu wału : - dla biegu jałowego : 5-7* czwarta kolumna - synchronizacja wałka rozrządu , czyli jak dokładnie mamy ustawiony rozrząd od -3 do +3 , im bliżej 0* tym lepiej Chciałem zapytać jedną rzecz. Sprawdziłem u siebie kąt synchronizacji wałka rozrządu (jak wyżej) i wyszło u mnie w drugiej kolumnie 0.0 ATDC. Trzecie i czwarta mieści się w normie. Mam silnik AVF. I pytanie takie czy muszę to korygować czy nie. Jeśli tak, to powiedzcie jak to zrobić. Dodam, że nie mam problemów z odpalaniem i silnik pracuje normalnie (tak przynajmniej mi się wydaje). Dzięki
pakotomasz Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 U mnie na jałowym tez w tej kolumnie jest 0,0 i jeżdżę tak już długi czas, nie zawracam sobie tym głowy:wink:
Rekomendowane odpowiedzi