Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Część zimna turbo afn/awx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam do was pytanko.

Mam zmienione turbo na awx z tą nieszczęscną przejściówką. Od początku był z nią problem ponieważ wypadała z miejsca osadzenia. Druga sprawa to że wąż, mimo że idealnie założony jest zgięty przez tą redukcję.

Rozważałem zakup oryginalnego węża awx w aso ale cena przeraża - ponad 350 zł. Jako że została mi stara turbina z afn, mam pewien pomysł - pytanie tylko czy da radę.

Chciałbym przełożyć część zimną z turbo afn do turbo awx. Przejdzie taki bajer ?? Wirnik nie będzie zahaczał ?? Kanał wlotu powietrza wydaje się mieć taką samą średnicę.

Co o tym sądzicie ??

Opublikowano

Nie przejdzie kolego taki motyw... chyba że dasz tokarzowi aby przetoczył muszle pod koło od awx

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

przespawaj króciec z afn do awx i po sprawie 50 zł spawanie alu :)

Opublikowano

350zł nowy a używkę za 100zł wyrwiesz i to będzie najlepsze rozwiązanie

Opublikowano

A ja mam takie pytanie czy w AJM'ie tez będzie taki problem jak w temacie z tą przejściówką czy w Ajm'ie pasuje to normalnie ? bez przejsciowek ? z turbina od AWX.

Opublikowano

AJM ma podobne turbo do AFN a chyba nawet takie same , co do przejściówki to coś masz nie chalo , bo to nie powinno samo wypaść , u mnie nic takiego sie nie dzieje , może źle była zapięta spinka albo spinka jest już kiepska , co do zimnego korpusu to jak ja zmieniałem to koleś chciał mi roztoczyć pod wirnik AWX ale już miałem przejściówkę więc nie chciałem , więc raczej da sie to ogarnąć . Fakt wąż jest troszke zagięty i to jedyny problem , ja u siebie troszke go skróciłem i nie jest aż tak bardzo zagięty .

Opublikowano

zagięty czy nie żadnej poprawy to nie da

Opublikowano
zagięty czy nie żadnej poprawy to nie da
A jaką poprawę ma dać ?
Opublikowano

nie zadawaj trudnych pytań

testowałem rurę AFN i AWX która ma o połowę mniejsze zagięcia i nie ma żadnej poprawy, widziałeś jak leży rura AFN z adapterem? jest mocno zagięta i to nie pogarsza przelotu powietrza

Opublikowano

No Widziałem Bo mam to u siebie i faktycznie jest zagięte i też sie zastanawiałem nad wężem od AWX ale jakoś mi przeszło i ostało z ori wężem

Opublikowano

adapter lubi puszczać bo jest za luźny a z rura ori awx jest szczelne miejsce szybko złączki

Opublikowano

Może zależy od adapteru , u mnie na razie nic nie przepuszcza a adapter który kupiłem jest dobrze spasowany i wszystko siedzi sztywno , Fakt jest taki że te oryginalne złączki są do bani , puki nowe to jest ok , a zbiegiem czasu ząbki sie wyrabiają i połączenia przepuszczaja i węże sie wypinają , w starszych modelach były opaski i i jak sie dobrze dokręciło to nie ma mowy żeby coś było nieszczelne .