darek995 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Witam, jestem świeżo po modyfikacji instalacji LPG. Wymienione wszystkie węże gaz +woda, nowe wszystkie filtry gazowe ciekły i lotne. Stare wtryski Valteki 3 Ohm wyleciały i wpadły nowe Barracudy. Wtryski łączone osobno + kompensacja z tyłu na listwach. Początkowo były na dyszach 1.8 i strasznie rzucało na wolnych i po przełączeniu. Teraz dałem dyszę 2,2 i jest lepiej ciśnienie ok 1.25 chyba za dużo coś mi się zdaje a korekcja wyszła 1,24. Na samym końcu mnożnik jest równy zeru z tym że cała mapa gazu jest nad benzyną czyli jest za bogato. Dodatkowo po przełączeniu na gaz z benzyny chwilę rzuca autem. Sprawdzę jeszcze czy czasem wtyczki nie zamieniłem albo wtrysku benz albo gazowego ale wtedy by chyba nie jeździło ? W ustawieniach wybrałem wtrysk Keihin. Jutro wrzucę screen z mapami. A i czas przełączenie na benzynę (tak pisze ) jest na 100ms czy nie za mało? Co do jazdy to nie wiem czy jest lepiej niż poprzednio na Valtekach. Co w takiej sytuacji zrobić by było ok? korygować mapami czy ciśnieniem ? dyszę będą ok? wychodzi z cylindra 25KM.
waskivw Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zrób nową mapę Pb i Lpg , dysza jest ok , ciśnienie też , Ja też śmigam na barakkudach i jest o niebo lepiej niż na hanach niebieskich
darek995 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Ok zrobiłem tak Ciśnienie zmniejszyłem by nie przylewało. I znalazłem zamienioną wtyczkę od wtrysku LPG zamiast na 5 była na 6 Mapę taka zostawiam.
darek995 Opublikowano 1 Maja 2013 Autor Opublikowano 1 Maja 2013 teraz? świetnie jak benzynka nie szarpie nie rzuca silnikiem ciągnie do końca.
Rekomendowane odpowiedzi