darkb Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Witam serdecznie ,posiadam audi a4 b5 1999r 1,8 ARG, mój problem polega na tym iż wskaźnik temperatury na desce rozdzielczej ani drgnie. Wskazówka stoi cały czas na 60 st. pomimo tego ze termostat mam na 100 % pewny. Wskaźnik przestał działać od tak, nigdy wcześniej nie szwankował. Sprawdzałem kody klimatronika i po rozgrzaniu auta na kanale 49 wyświetla mi -10 stopni , a na kanale 51 wyświetla mi 90 stopni . Nie wiem co wymienić ewentualnie naprawić aby ten wskaźnik zaczął działać. Kolejną sprawą która w moim silniku jest niewiadomą 1,8 ARG 125 KM gdzie znajduje się czujnik / czujniki odpowiedzialne za temeperaturę. Dziękuje za pomoc .
Dev Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 masz czujnik wody do wymiany znajduje sie miedzy głowica a sciana grodziową, 4 pinowa wtyczka
darkb Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2013 a czy może jakieś foto dałoby radę aby dokładnie znaleźć lokalizację tego czujnika , i kolejne moje pytanko to takie czy aby nie ma w tym aucie jakis innych czujników płynu chłodzącego bo wyczytałem w podobnych tematach jakies G2 , G62 ---------- Post dopisany 25-04-2013 at 14:36 ---------- Poprzedni post napisany 24-04-2013 at 23:33 ---------- koledzy czy posiadacie zdjęcie gdzie znajduje się ten czujnik i jak on mniej więcej wygląda w 1,8 , 125 KM
Dev Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Przeciez Ci napisalem. Przewrocisz sie o niego.
darkb Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2013 no ok znalazłem ten czujnik lecz bardzo prosiłbym o nr. katalogowy badz numer aukcji np;na alledrogo tego czujnika a moje 2 pytanie nasuwa się takie : od czego jest ten czujnik w króćcu wchodzącym do bloku silnika z prawej strony patrząc od przodu na auto . czy on też ma za zadanie wyświetlać dane dot. temperatury na zegarach ---------- Post dopisany 29-04-2013 at 11:21 ---------- Poprzedni post napisany 27-04-2013 at 23:47 ---------- koledzy pomóżcie ---------- Post dopisany at 11:33 ---------- Poprzedni post napisany at 11:21 ---------- Koledzy przyjrzałem się dokładnie umiejscowieniu tego czujnika i już go zamówiłem do wymiany a powiedzcie mi od czego jest czujnik ktory znajduje sie w króccu z boku silnika. za co on odpowiada ---------- Post dopisany at 23:35 ---------- Poprzedni post napisany at 11:33 ---------- koledzy podajcie mi numer tego czujnika
Rekomendowane odpowiedzi