virus191 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Witam, ostatnio coś zaczęło skrzypieć z prawego koła podczas skrętów kierownicą. Dzieje się to tylko pod koniec zakresu kierownicy. Raz gdy cofałem kierownicę skręciłem na maxa i "spadłem" z małego krawężnika to też zapiszczało. Obstawiam wahacz - tylko nie mówcie, że to przekładnia albo magiel ;( Posłuchajcie: http://virus191.wrzuta.pl/audio/2162mnvYFbd/glos_001 Glos 001.mp3 - download. Darmowy hosting plików.
ino_hizo2 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Obstawiam raczej wahacz, można trochę oleju by wpuścić aby doraźnie rozwiązać problem. Najlepiej by było jakby jedna osoba pokręciła kierownicą a Ty pomacał ręką końcówki wahaczy. Przy piszczeniu da się nieraz wyczuć pod ręką takie jakby chrobotanie.
makiGS Opublikowano 7 Maja 2013 Opublikowano 7 Maja 2013 mi też to na wahacz wygląda przerabiałem to na dniach (dolny przedni tzn prosty) zainteresuj się tym pierwsze:)
oca69 Opublikowano 16 Maja 2013 Opublikowano 16 Maja 2013 Pany u mnie to samo ale już piszczy non stop czy w lewo czy w prawo , dodam ze wymieniłem cale zawieszenie nie dawno oprócz drążków i końcówek drążka kierowniczego.
virus191 Opublikowano 16 Maja 2013 Autor Opublikowano 16 Maja 2013 A więc tak, według mnie dzieje się to po myciu auta na tych popularnych myjniach na złotówki - dosyć starannie zawsze płukałem nadkola. W sobotę pojechałem na działeczkę, auto na podnośnik drewniane klocki, odkręciłem koła, spryskiwacz po płynie do szyb z ropą (czysta), strzykawka, olej Mobil1 10W40, igła 1,1mm i tak cały dzień psykałem co około 2 godzinki i cisza
oca69 Opublikowano 17 Maja 2013 Opublikowano 17 Maja 2013 a więc tak , końcówka drążka kierowniczego , strona kierowcy . Teraz cisza i pomruk wydechu
Rekomendowane odpowiedzi