Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 z 2012. Czy maska otwierana jest z komputera?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

mój znajomy zapytał się Mnie ostatnio czy maska w Audi A4 z 2012 roku jest otwierana przy użyciu komputera tylko i jedynie w ASO?

Kumpel znajomego opowiedział mu historię, że z kolei ktoś ta od niego z rodziny przyjechał takim nowym samochodem zza Odry i wyświetlił mu się komunikat o konieczności dolania oleju. Niestety okazało się że nie ma dostępu. Jest ale tylko do wlewu płynu do spryskiwaczy. Czy tak jest naprawdę?

Pozdro

Opublikowano

Jeździłem chwile a4 z 2012 r i z tego co pamietam maskę normalnie otwieralem jak w każdym aucie i był bagnet do sprawdzania poziomu oleju a nawet korek wlewu...

Ale teraz zwątpilem po Twoim poście

Opublikowano

:polew::polew::polew::polew::polew::polew::polew::polew::polew::polew::polew::polew::polew::polew::polew::polew:

toscie mnie ubawili

Opublikowano
Cześć,

mój znajomy zapytał się Mnie ostatnio czy maska w Audi A4 z 2012 roku jest otwierana przy użyciu komputera tylko i jedynie w ASO?

Kumpel znajomego opowiedział mu historię, że z kolei ktoś ta od niego z rodziny przyjechał takim nowym samochodem zza Odry i wyświetlił mu się komunikat o konieczności dolania oleju. Niestety okazało się że nie ma dostępu. Jest ale tylko do wlewu płynu do spryskiwaczy. Czy tak jest naprawdę?

Pozdro

i87YRVpBkA8.jpg

Opublikowano

dzwignia jest od

filmoteka_automaniaka_powrot_do_przyszlosci_2145.jpg

ale tylko w s-line :wink:

Opublikowano
Cześć,

...Kumpel znajomego opowiedział mu historię, że z kolei ktoś ta od niego z rodziny przyjechał takim nowym samochodem zza Odry i wyświetlił mu się komunikat o konieczności dolania oleju. Niestety okazało się że nie ma dostępu. Jest ale tylko do wlewu płynu do spryskiwaczy. Czy tak jest naprawdę?

Pozdro

Być może chodziło o A2. Kilkanaście lat temu czytałem coś na ten temat. Teraz poszukałem w necie i znalazłem.

Cytat ze strony daneauta.pl:

"Jako ciekawostkę w Audi A2 nie zastosowano klasycznie podnoszonej maski silnika. Użytkownik ma jedynie dostęp do panelu serwisowego. Za pokrywą pomiędzy reflektorami znajduje się wskaźnik poziomu oleju oraz wlew oleju i płynu do spryskiwacza. Maska z założeniach miała być zdejmowana w warsztacie."

Z kolei cytat z NORCOM forum:

"W A2 jak otworzycie gril to po bokach są takie dwa kołki trzeba je odbezpieczyć maska idzie lekko do góry i pociągamy do siebie ! Tylko mała uwaga maska nie posiada zawiasów i zdejmujemy ją całą.Niepotrzebne są do tego żadne komputery czy specjalistyczne narzędzia."

Opublikowano

makgajwer by sobie poradził spinaczem nawet :wink:

Opublikowano
Cześć,

...Kumpel znajomego opowiedział mu historię, że z kolei ktoś ta od niego z rodziny przyjechał takim nowym samochodem zza Odry i wyświetlił mu się komunikat o konieczności dolania oleju. Niestety okazało się że nie ma dostępu. Jest ale tylko do wlewu płynu do spryskiwaczy. Czy tak jest naprawdę?

Pozdro

Być może chodziło o A2. Kilkanaście lat temu czytałem coś na ten temat. Teraz poszukałem w necie i znalazłem.

Cytat ze strony daneauta.pl:

"Jako ciekawostkę w Audi A2 nie zastosowano klasycznie podnoszonej maski silnika. Użytkownik ma jedynie dostęp do panelu serwisowego. Za pokrywą pomiędzy reflektorami znajduje się wskaźnik poziomu oleju oraz wlew oleju i płynu do spryskiwacza. Maska z założeniach miała być zdejmowana w warsztacie."

Z kolei cytat z NORCOM forum:

"W A2 jak otworzycie gril to po bokach są takie dwa kołki trzeba je odbezpieczyć maska idzie lekko do góry i pociągamy do siebie ! Tylko mała uwaga maska nie posiada zawiasów i zdejmujemy ją całą.Niepotrzebne są do tego żadne komputery czy specjalistyczne narzędzia."

Andrzej z A2 sie zgadza tylko w watku mowa o aucie z 2012r.