Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ułamana klamka od schowka przód

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio zdarzyła się akcja i za mocno uchwyciłem klamke od schowka po stronie pasażera.. ułamał się ten plastik który otwierał schowek i teraz mam następujący dylemat: czy trzeba zmienić CAŁY schowek, czy da się jakoś wyciągnąć ten cały mechanizm wraz z klamką/dokupić/wymienić tylko to? Bo na klej to to się nie da :decayed:

Opublikowano
Witam, ostatnio zdarzyła się akcja i za mocno uchwyciłem klamke od schowka po stronie pasażera.. ułamał się ten plastik który otwierał schowek i teraz mam następujący dylemat: czy trzeba zmienić CAŁY schowek, czy da się jakoś wyciągnąć ten cały mechanizm wraz z klamką/dokupić/wymienić tylko to? Bo na klej to to się nie da :decayed:

otwierasz drzwi pasażera,zdejmujesz osłone tą z boku,otwierasz od srodka schowek,teraz po drugiej stronie klapki masz śrubke z boku ,odkręcasz ją, wyjmujesz stara klamke kupujesz to ZAMEK SCHOWKA KLAMKA SCHOWKA AUDI A4 B6 B7 (3209298960) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. monujesz w odwrotnej kolejności i po sprawie

Pozdro

Opublikowano
  • Autor

No to zawsze lepiej niż szukać całego schowka.. :) dzięki za porade kolego trzeba będzie zamówić :facepalm:

Opublikowano

Widzę, że cena za samą klamkę powala:shock3:

Opublikowano
  • Autor

No.. ja potrzebuje razem z mechanizmem niestety bo on został ułamany.. mogę jedynie otwierać schowek wsadzając tam klucz od stacyjki i przesuwając w bok.. jednak schowek musi być także trudno

Opublikowano
No.. ja potrzebuje razem z mechanizmem niestety bo on został ułamany.. mogę jedynie otwierać schowek wsadzając tam klucz od stacyjki i przesuwając w bok.. jednak schowek musi być także trudno

Jak masz gdzieś serwis koło siebie to zapytaj u nich ,jak szukałem do siebie to cena w serwisie w granicach 110 zł,

Opublikowano

Ja skleiłem ten "języczek" dodatkowo wzmocniłem blaszką i działa ponad rok

3152544986_1

Opublikowano
  • Autor

U mnie ten cały mechanizm, został w schowku razem z tym języczkiem, została tylko sama ułamana klamka.. a ten języczek gdzieś siedzi w mechaniźmie. Tak myślałem czy by to nei podkleić bo aktualnie siedze w Holandii i nie mam warunków. Zobacze co da sie zrobić, ostatecznie zamówie mechanizm i wymienie

Opublikowano

ja swój naprawiłem i trzyma jak tralala :wink: wzmocniłem i myślę że długo posłuży

Opublikowano
  • Autor

Panowie mógłby mi ktoś powiedzieć gdzie jest ta śrubka żeby wyjąć mechanizm wraz z klamką?

Opublikowano
  • Autor

No i cacy dzięki za pomoc, śrubka odkręcona widzę, że nie tylko ja miałem ten problem.. teraz jest tylko jedno ale, śrubka odkręcona tylko ten cały mechanizm jest w środku i za cholerę nie chce się ruszyć, boje się, że przy wyciągnięciu siłą - całe to ustrojstwo się połamie, ktoś ma jakiś pomysł co gdzie wcisnąć żeby wyszło? chciałem kupić nowy i zamienić ale jak to wymienie jak stare nie chce wyjść :D

a tu fota sytuacyjna:

DSC_0160.jpg

Opublikowano

to Ty już tą klamkę wyrwałeś na siłe:kwasny: powinna wyjść poruszaj trochę i wyjdzie chjyba że ktoś to przykleił ;/

Opublikowano
  • Autor

No jak pociągnełem by otworzyć schowek to właśnie w taki sposób zastałem klamke i mechanizm, zdziwiłem się bo myślałem że to na spokojnie po odkręceniu śrubki wyskoczy a tu trzyma sie tak samo jak ze śrubką.. wydaje mi się, że poprzedni właściciel to w jakiś sposób podkleił (chodź nie widać śladu żadnego kleju)

Opublikowano

mam klamkę jakbyś chciał...

Opublikowano

a masz jakiś sposób na wyjecie tego bolca żeby całość rozebrać do sklejenia ?

Opublikowano

a masz jakiś sposób na wyjecie tego bolca żeby całość rozebrać do sklejenia ?

Przecież to żaden problem, wcisnąć lub puknąć i wyjdzie.

Da się ją rozebrać na części pierwsze

Tapatalk