Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Audi A4 1.9 TDI S-line Quattro 174,7 KM 393 Nm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam również kolegę z A3 clubu ;)

piękna A4 naprawdę chołopaki mają racje. plany tez super;) powodzenia

Opublikowano

Bartek w ogóle jak po ŁDZ jeździ Ci sie na gwincie?

Opublikowano
  • Autor

Po Łodzi bardzo dobrze ale powoli;) dlatego tez wpada kolejny gwint;)

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Musze wreszcie wpaść do Was na spota bo sie stesknilem za Waszymi twarzami :decayed: mam nadzieje że już nowym nabytkiem :wink:

Opublikowano
  • Autor

A co tam poszukujesz?

Opublikowano

coś mocnego, czarnego, w benzynie :decayed: albo na A albo na B :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Powinno być A albo S:)

Opublikowano

Ten gwint vogtlanda go gzid kupowałeś? Potrzebuje tylne sprężyny do avanta pod gwint i nie mogę znaleźć przedstawiciela w pl

Opublikowano
Ten gwint vogtlanda go gzid kupowałeś? Potrzebuje tylne sprężyny do avanta pod gwint i nie mogę znaleźć przedstawiciela w pl

Pełno tego jest na allegro

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Miałem możliwość szybkiej dostawy od brata z Niemiec i dlatego nie zdecydowałem się na zakup w PL

---------- Post dopisany 19-12-2013 at 08:45 ---------- Poprzedni post napisany 16-11-2013 at 16:00 ----------

Niestety dzisiaj trwa zdejmowanie głowicy :( Szukam przyczyny uciekającego płynu, inf. post 1

Opublikowano

Jerzu to nie wymieniales rozrzadu po kupnie? Miales jakies dziwne zachowania oprocz samego płynu?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

nie wymieniałem, bo mam książkę serwisową do ostatniego wpisu w marcu tego roku, wszystko potwierdzone i w ogóle. Oprócz płynu nie miałem innych objawów. moc była nie kopcił.

---------- Post dopisany 04-01-2014 at 23:50 ---------- Poprzedni post napisany 19-12-2013 at 23:16 ----------

04.01.2014r. Podsumowanie naprawy przebieg: 253900

Autko odebrałem z naprawy. Niestety nie było tak różowo, jak miało być. Główną przyczyną była pęknięta głowica (tak w 1.9 tdi też widać się zdarza :) ) Zakupiłem nową-używaną głowice po małym przebiegu. Trafiła ona do serwisu zajmującego się naprawą głowic i tak zostały wymienione prowadnice zaworowe, zawory, uszczelniacze.

W aucie zostały wymienione:

-głowica

-uszczelniacze zaworów

-prowadnice zaworowe

-zawory

-uszczelka pod głowicą

-uszczelki pompowtrysków

-wałek (nowy z ASO)

-popychacze i szklanki

-wszystkie śruby, które były odkręcane wymienione na nowe z ASO

-kpl. rozrząd z pompą wody

-paski klimy i alternatora

-filtry

-olej Motul Specyfic 505.1

mam nadzieję, że wymieniłem wszystko :) W skrócie góra silnika jest nowa, autko pracuje zupełnie inaczej, przyjemniej dla ucha! W przyszłym tygodniu wybieram się do KingSoft na sprawdzenie autka po naprawie i pomiar na hamowni. Wykres wkrótce...

Opublikowano

No to ładnie poszło po kieszeni. Ale za to będzie radość z bezawaryjności. :wink:

Opublikowano
  • Autor

Radość z bez awaryjności i mam nadzieje ze na wiosnę lepiej pójdzie mu przyjecie dużego turbo;) Muszę mieć szanse dogonienia Jaczka w 3.0tdi:)

Opublikowano

Troche namodziles w silniku ;) mam nadzieje ze bedzie auto dobrze sie teraz sprawowac ;)

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

04.01.2014r. Podsumowanie naprawy przebieg: 253900

Autko odebrałem z naprawy. Niestety nie było tak różowo, jak miało być. Główną przyczyną była pęknięta głowica (tak w 1.9 tdi też widać się zdarza :) ) Zakupiłem nową-używaną głowice po małym przebiegu. Trafiła ona do serwisu zajmującego się naprawą głowic i tak zostały wymienione prowadnice zaworowe, zawory, uszczelniacze.

W aucie zostały wymienione:

-głowica

-uszczelniacze zaworów

-prowadnice zaworowe

-zawory

-uszczelka pod głowicą

-uszczelki pompowtrysków

-wałek (nowy z ASO)

-popychacze i szklanki

-wszystkie śruby, które były odkręcane wymienione na nowe z ASO

-kpl. rozrząd z pompą wody

-paski klimy i alternatora

-filtry

-olej Motul Specyfic 505.1

mam nadzieję, że wymieniłem wszystko :) W skrócie góra silnika jest nowa, autko pracuje zupełnie inaczej, przyjemniej dla ucha! W przyszłym tygodniu wybieram się do KingSoft na sprawdzenie autka po naprawie i pomiar na hamowni. Wykres wkrótce...

pewnie worek $ poszedł na taki remont. Nie myślałeś zmienić całego słupka ? Mozna dostać po niewielkim przelocie słupki z Ibizy albo Polo 1.9TDI PD. Ja stoje przed podobnym remontem i obrałem właśnie kierunek wymiany całego słupka

Opublikowano

Siemka, powiedz mi tak orietacyjnie ile kosztowal Cie caly remoncik auta? ;) teraz Ci auto pojedzi jak lala:)

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Powiem szczerze ze przeczytałem w Twoim poscie o tym slupku i nie byłoby to głupie, ale byłem juz w trakcie. Poszło trochę kasy ale mam pewność ze gora jest nowa.

Opublikowano
Powiem szczerze ze przeczytałem w Twoim poscie o tym slupku i nie byłoby to głupie, ale byłem juz w trakcie. Poszło trochę kasy ale mam pewność ze gora jest nowa.

No tak w sumie teraz wiesz co masz i na długie tys km masz spokój.

Ja mam na oku słupek silnika BLT (następca 131konnego ASZ) po przelocie 45tys km i czekam tylko na przypływ $ i chętnego do włożenia silnika do auta :wink:

Opublikowano
  • Autor

Pewnie następnym razem tez bym tak zrobił. Mnie naprawa nie wyszła jeszcze aż tak strasznie ponieważ korzystałem ze sporych rabatow jako pracownik firmy zajmującej się handlem częściami:)