tomek292 Opublikowano 4 Maja 2013 Opublikowano 4 Maja 2013 Witam, Panowie nietypowa sytuacja, po wczorajszej burzy na Podkarpaciu auto zdechło wracałem w tą największą burzę z majówki wszystko ładnie spoko dojechałem do domu po 3 godzinach chciałem odpalić auto a tu cisza, po włączeniu zapłonu (licznik bez fis) lekko świecą się kontrolki hamulca ręcznego i ładowana (te na tarczy prędkościomierza) na środku licznika w ogóle się nie zapalają, po próbie uruchomienia słychać tylko lekkie tyknięcie i cisza, rano podłączyłem na 2h prostownik ale nic to nie dało objawy takie same, poradźcie gdzie jeszcze można zajrzeć. mam nadzieje ze kompa na podszybiu nie zalało..
bell23 Opublikowano 4 Maja 2013 Opublikowano 4 Maja 2013 zwarcie celi w aku ? sprawdz napięcie na akumulatorze podłączonym w aucie
tomek292 Opublikowano 4 Maja 2013 Autor Opublikowano 4 Maja 2013 mam to szczęście ze dziś pracuje, jak wrócę będę szukał awarii może uda się to napisze bedzie na przyszłość dla kogoś
bediks Opublikowano 4 Maja 2013 Opublikowano 4 Maja 2013 Podmień akku od kogoś od razu będziesz wiedział czy aku padł czy szukać dalej
elmo814 Opublikowano 4 Maja 2013 Opublikowano 4 Maja 2013 sprawdz czy nie masz wody w przekaznikach pod maska
tomek292 Opublikowano 4 Maja 2013 Autor Opublikowano 4 Maja 2013 tak jak pisaliście akumulator padł z godziny na godzinę, ładowałem na wyłączonej klemie, sprawdziłem miernikiem niby miał miał 14V po próbie uruchomienia spadał do chyba 7V i koniec, wrzuciłem na podmiankę inny akumulator i odpalił w zasadzie od strzała, niestety w najbliższym czasie czeka mnie wymiana na nowy a planowalem dopiero przed zimą niestety 16 letnie auto czasem zaskakuje , pozdrawiam i dziekówa za pomoc w nakierowaniu na powód awarii:hi:
Rekomendowane odpowiedzi