Labiel Opublikowano 5 Maja 2013 Opublikowano 5 Maja 2013 Witam Pytanie głównie do osób które coś takiego przeprowadzały. Wiązkę już wyjąłem i zdeka oskubałem z tej cholernej pianki w której jest zatopiona. Początkowo myślałem aby jej nie skracać tylko gdzieś upchnąć ale ze względu na tą piankę jest to raczej nie możliwe. W zasadzie jestem gotowy do przecinania i lutowania ale zauważyłem że idzie tam kilka kabli chyba sygnałowych - czarne a pod osłonką są dwa kable i z tego co widziałem jeszcze w jakiejś specjalnej osłonce. Czy mogę je spokojnie ciąć, lutować i izolować? PS: Kupno europejskiej wiązki nie wchodzi w grę z dwóch powodów. Nie chce zbędnych kosztów a po drugie na allegro jest tylko jednak taka wiązka w dodatku za 200 zł i od anglika więc dziękuje.
kuba84 Opublikowano 6 Maja 2013 Opublikowano 6 Maja 2013 Tak, można ciąć, lutować, izolować. Miernik w łapę i kabelek po kabelku sprawdzać i łączyć
Labiel Opublikowano 6 Maja 2013 Autor Opublikowano 6 Maja 2013 To też tak chyba zrobię. Generalnie trochę ją już oskurowałem z tej pianki żeby łatwiej było doszukać się kabli bo sporo jest ich w tym samym kolorze.
Rekomendowane odpowiedzi