Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Regulacja / montaż - ślizg / zderzak - przód

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wynikł taki problem, że mam lekko przetarty zderzak z prawej strony. Typowa parkingówka przy markecie. Na tyle, że zostały czarne ślady sprawcy. Czas rodzić dzieci i stawać na 2x szerszym miejscu rodzinkowym :D

Chciałem spasować wszystko jak należy, ale jest problem.

Rzuciłem na to okiem i chyba mam lepszy oczy do elektroniki niż do spraw około blacharskich i zamontowania tego jak należy.

Mam takie mocowania zderzaka po bokach i jakoś takich samych nie mogę znaleźć na alledrogo:

8966777249_3ca3c0ab63_o.jpg

8966777089_ac802cd56f_o.jpg

Po lewej stronie (tej nie przerysowanej) odległość od górnej krawędzi ślizgu do dolnej krawędzi błotnika ma jakieś 5-6mm.

Po prawej stronie (tej przerysowanej) ma już około 2x więcej.

Daje się to jakoś sprawnie wyregulować?

Jakie powinni być szerokości szczelin pomiędzy zderzakiem a błotnikami i lampami?

Opublikowano

Kolego, jest temat odnośnie regulacji, podniesienia zderzaka. Ja to robiłem u siebie, gdyż między zderzakiem a błotnikiem miałem sporą przerwę. Zdjąłem zderzak i rozwierciłem dziury w ślizgach żeby można było je wyżej zamontować. A i zauważyłem też że przy rozwierceniu ślizgów lepki śrub przeszkadzały w przykręceniu ich to wziąłem śruby, szlifierke z tarczą do cięcia, śruby włożyłem w imadło i łepek każdej ściąłem z jednej strony żeby dało radę je wkręcić i zdało to egzamin :)

Opublikowano

Ja tam bym ślizgów nie wymieniał. Jak u mnie opadały to usunąłem wkręty które słabo trzymają oraz plastik w który się wkręcają w błotniku, zamiast nich dałem śrubki i odpowiednie podkładki (po usunięciu gniazda wkrętu jest spory otwór, można je przewiercić aby nie było takiego luzu) i wszystko bardzo mocno skręciłem aby za chwilę nie ściągać zderzaka jeszcze raz. Trochę jest ciężko z dostępem aby wsadzić nakrętki z 2 podkładkami od wewnętrznej strony błotnika ale efekt zadowalający.

Szczelina powinna być na grubość taką jak ma plastik na zderzaku w miejscu mocowania i 5mm tak ja miałeś z lewej strony było na pewno z luzem, jak zrobisz za ciasno to coś się tam pewnie porysuje i poobciera ale będzie dobrze wyglądać.

Opublikowano
  • Autor

No to czas na kombinowanie, ale oczywiście uwzględnię rady bo przy lampach trochę za ciasno mogłem dać. Za bardzo podkręciłem do góry gwintowane tulejki.

• 4 lata później...
Opublikowano

Kolego @soulmaster3m  jakieś fotki z zabiegu miałeś? :wink: