Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Demontaż turbiny - czy da sie wyjąć z kolektorem? I inne pytania:)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kolego też tak miałem turbina puszczala troszkę oleju w dolot chociaż nie kopcił i nie ubywalo oleju w silniku. zignorowałem to a parę dni temu na dłuższej trsie turbina się rozpadla i mało tego pociagla prawie cały olej z silnika w dolot, no i bieda turbo do regeneracji i czyszczenie wszystkiego ...

Opublikowano

to jednak mowi prawde bo ten sam problem mi przedstawił ze cos takiego moze sie stac zeby nie ryzykował takiej trasy to jednak mnie czeka wydatek i to nie mały,Ogolnie to egr jrst dosc zalany olejrm i tam jest wyciek ,to i tak trzeba czyscic.Dzieki za porade.Pozdrawiam wszystkich

---------- Post dopisany at 07:17 ---------- Poprzedni post napisany at 07:12 ----------

Jeszcze jedno pytanie,czy jea dostanie nowe po redeneracji turbo to bedzie mozna dołozyc mu troszke konikow,nie wpłynie to negatywnie na silnik.

Opublikowano

Co do wyjęcia turbinki razem z kolektorem , to raczej powinna wyjść z kolektorem , ja u siebie wyjmowałem kilka razy bez kolektora i po dokładnym zalaniu odrdzewiaczem wszystkie nakrętki sie odkręciły , co do spustu oleju to tylko od dołu i przy zastosowaniu długiego pokrętła i przegubu dostęp jest bardzo dobry , jeśli podchodzisz do odkręcania nakrętek to tylko dobrym kluczem bo jak założysz jakiś kiepski to od razu obrobisz nakrętki . Jedyna rzecz z jaką miałem problem to odkręcenie rurki od sparowania bo kręciła sie razem z tym króćcem i musiałem całą rurkę wyjąć razem z turbiną i dopiero na stole udało sie to rozkręcić , podobno bardzo łatwo ją ukręcić i lepiej nie ciągnąć na siłę . Co do podniesienia mocy to jak zrobi ci program ktoś co sie na tym zna to nie wpłynie to negatywnie na silnik , wiadomo że jak będziesz cały czas deptał to w końcu coś padnie , ale i bez programu też można zajechać silnik .