Carl Opublikowano 9 Maja 2013 Opublikowano 9 Maja 2013 Witam Mam krótki czas auto i zauważyłem że podczas wciskania sprzęgła (przy zmianie biegu) obroty rosną w przedziale 200-500 obr/min. Da się dodatkowo zauważyć że na zimnym silniku wzrost obrotów jest mniejszy. Obrotomierz nie skacze przy wciskaniu sprzęgła na obrotach poniżej 2000. Im obroty są wyższe tym ten skok jest też większy. -Macie może jakieś pomysły ? -czy to normalne? -czy brać auto do warsztatu? A i nie podłączyłem się do kompa bo jeszcze nie mam kabelka a od tego najlepiej by było zacząć co nie?
Booster Opublikowano 10 Maja 2013 Opublikowano 10 Maja 2013 czujnik położenia pedału sprzęgła do wymiany w ASO 60pln nr: 8E0 927 189 wymienisz go sam bez problemu, czas pracy to 20-30 minut
marcin_1800 Opublikowano 10 Maja 2013 Opublikowano 10 Maja 2013 trzeba zdjąć pokrywę pod kierownica i nad pedałem sprzędła jest ten czujnik?
Carl Opublikowano 10 Maja 2013 Autor Opublikowano 10 Maja 2013 Ok dzięki wielkie postaram się to szybko załatwić i napisze czy pomogło
franekv6 Opublikowano 17 Lipca 2013 Opublikowano 17 Lipca 2013 Ok dzięki wielkie postaram się to szybko załatwić i napisze czy pomogło no to napisałeś
Rekomendowane odpowiedzi